Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Gólové vánoční hody! Kometa nadělila Motoru desítku

Ježíšek v Brně naděloval opožděně! Kometa doma přivítala Motor České Budějovice a svým fanouškům udělala opravdu radost. Brněnský tým poprvé v novodobé historii nasázel soupeři deset gólů. Kometa doma přejela České Budějovice 10:4 a po 23 kolech se drží na devátém místě.

Úvod utkání vyšel lépe hostujícímu týmu, který byl o něco živější a měl slušné šance. Velká přišla již ve třetí minutě, kdy musel Klimešovi pomáhat na brankové čáře obránce Ondřej Němec. Kometa se dostala do hry na začátku šesté minuty. Na trestné sedel Vydarený a Brňané jeho přestupek potrestali za třiadvacet vteřin. Po krásné kombinaci našel Holík volného Petera Muellera, jenž uklidil puk do odkryté klece - 1:0. V následující početní výhodě byl blízko gólu Schneider, ale i Mueller, oběma chyběl kousíček. 

Pak se však zaplnila trestná lavice i domácími borci. Dvojnásobný prohřešek vyrobil Šoustal, poté jej následoval Barinka a Motor hrál dlouhou výhodu pět na tři. Trenér Prospal si vzal time-out a ihned po něm vyrovnal bombou z mezikruží Pavel Pýcha - 1:1. Zbytek třetiny další změny nenabídl, byl hodně rozkouskovaný a většinou se hrálo v nestandardním počtu hráčů na hřišti. 

Ve druhé třetině se v DRFG areně strhla nevídaná kanonáda. Ve 26. minutě šlo Brno do vedení, do přečíslení šla dvojice Dvořák - David Bondra a druhý jmenovaný ve svém premiérovém startu v extralize zamířil z druhé vlny přesně  2:1. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, Budějovice hrály v šesti a tento přestupek potrestal ránou na Paterův teploměr Peter Mueller - 3:1. Za polovinou utkání bylo už 4:1, Jakub Valský obral soupeře o kotouč a pádil sám na brankáře, kterého bekhendem překonal. A za minutu střelnice pokračovalo, nahození Ralfse Freibergse tečoval zřejmě některý z beků Motoru a bylo 5:1.

Uběhla půl minutka a modrobílí zhodnotili další svou přesilovku. Mueller našel na slotu volného Petera Schneidera, pro kterého to byla již šestnáctá trefa v sezoně - 6:1. Dvě minuty před koncem periody nahodil kotouč na bránu Forman a poté se sám před Klimešem ocitl Zdeněk Doležal, jehož klička do forhendu znamenala korekci ve skóre - 6:2. Bohatou gólovou třetinu uzavřel kapitán Martin Zaťovič, jenž si položil Pateru a kličkou jej krásně překonal - 7:2.

Kdo si myslel, že vánoční střelecké hody skončí, byl na omylu. Diváci se u monitorů museli dobře bavit. Uběhly dvě minuty třetí třetiny a Petr Holík využil už čtvrtou přesilovku Komety, když napřáhl z těžké pozice krásně do šibenice - 8:2. Následovaly dva góly Budějovic, nejprve se na brankovišti nejlépe zorientoval Matouš Venkrbec a poté vymetl horní roh brány Daniel Voženílek - 8:4.

Pět minut před koncem musel Ondřej Němec podruhé přijet za rozhodčími pro kotouč. Nejprve jej daroval Bondrovi a posléze i Tomáši Šoustalovi, který byl v úniku faulován a jelo se trestné střílení. To provedl parádně a mohl se radovat z první branky v extraligové kariéře - 9:4. A pak už se čekalo, zda se dočká Peter Mueller hattricku. Dočkal se! Horký mu nalil na volej a brněnský kanonýr si takřka po roce zapsal druhý hattrick v Kometě. První si připsal 30. prosince 2019 proti Karlovým Varům. Utkání bohaté na události tak Kometa vyhrála 10:4, což je rekord v novodobé historii extraligy. Naposledy se radovala tímto výsledek před šestadvaceti lety.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky kometa, motor, výhra, Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Peter Mueller, Ondřej Němec, Petr Holík, Peter Schneider, Dávid Bondra, Brno, HC Energie Karlovy Vary, Pavel Pýcha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólové vánoční hody! Kometa nadělila Motoru desítku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.