Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa doma ve šlágru kola přejela Spartu! Skvělý Vejmelka si připsal čisté konto

Po slavnostním rozloučení s kariérou hokejisty Leoše Čermáka, který dlouhá léta hrdě na zádech nosil číslo dvanáct a na hrudi kapitánské "céčko", se Kometa nabudila na nadcházející zápas proti Spartě a v první minutě již rozhodla celý zápas.

Večer plný emocí

Celý večer začal slavnostním vyvěšením dresu s číslem dvanáct patřící dosavadnímu kapitánovi Leoši Čermákovi. Kromě Čermáka toto číslo nosil na zádech ještě legendární Vlastimil Bubník. Číslo dvanáct bylo vyřazeno a Čermák se zapsal do historie brněnského hokeje. 

Skvělý začátek rozhodl celý zápas

Emotivní rozloučení s Čermákem nabudilo modrobílé k vynikajícímu začátku, kdy se po kombinaci Holíka s Muellerem puk odrazil od Holíkovy brusle mezi nohy sparťanského brankáře Sedláčka. "Měli jsme fantastický start do utkání, dali jsme rychlý gól u kterého jsme věděli, že by případné protesty neuspěly, protože se nejednalo o úmyslné kopnutí," vyjadřuje se k prvnímu gólu trenér Komety Petr Fiala. Kometa otevřela zápas a ve třetí minutě se objevila šance na vyrovnání pro Spartu, ale zasáhl brněnský brankář Vejmelka. Tradiční derby s sebou neslo spoustu emocí a výbornou atmosféru, ale i po několika dobrých šancí na vyrovnání Vejmelka na konci první třetiny stále držel nulu.

Prostřední dvacetiminutovka zpečetila výhru Komety

Druhá třetina opět začala rychlým startem domácích. Po pasu Hrušky pálil Plekanec, ale Sedláček střelu zastavil. O tři minuty později pálil Štencl, jehož střelu Sedláček vyrazil, ale na dorážku Hrušky už nestačil a tak se Kometa ujala vedení 2:0. Zbytek třetiny se pro Spartu vytvářely šance v podobě tří přesilových her. Vejmelka však žádný gól nepustil. "Domácí se druhým gólem uklidnili. Měli jsme v utkání několik šancí. Dvakrát jsme byli opravdu blízko, ale brankář Komety chytal skvěle a předvedl několik klíčových zákroků," říká pražský trenér Uwe Krupp.

Vyprodaný stadion si užil tříbodovou výhru

Třetí třetinu otevřeli opět Brňané. Šance Hrušky však skončila v lapačce Sedláčka. Hosté si pak otevírali spoustu šancí. Klíma těsně minul levou tyč a Řepík dokonce tyč trefil. Skóre z druhé třetiny zůstalo až do konce zápasu a Vejmelka udržel první nulu v letošní sezóně. "Je třeba mužstvu poděkovat za velice koncentrovaný výkon, a přestože jsme moc gólů nedali, tak hra v obraně a nasazení – klobouk dolů. Jsem přesvědčený o tom, že s tím klidem na hokejkách postupem času přijdou hezké akce a góly. Tím nechci říct, že jsme si je dneska nevytvořili, ale ještě to nebylo takové, co ti hráči umí," dodává k zápasu trenér Fiala. Na očekáváné derby se vyprodal celý stadion a Kometa získala tři body.

Autoři | Foto Oficiální stránky HC Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky Kometa, hokej, Sparta Praha, šlágr, Vejmelka, Čermák, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Leoš Čermák, trenér, Petr Fiala, Vlastimil Bubník, Uwe Krupp

Kometa doma ve šlágru kola přejela Spartu! Skvělý Vejmelka si připsal čisté konto  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.