Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno potřetí v řadě neprohrálo. Důležité tři body veze z Českých Budějovic

Trápící se favorit versus nevyzpytatelný bojovník o záchranu. Na trávník českobudějovického Dynama přicestovala brněnská Zbrojovka, která byla navzdory dobrému výsledku s pražskou Slavií pasována do role mírného outsidera. Tu však zužitkovala na jedničku, když si z jihu Čech odvezla veledůležité tři body za vítězství 2:0. Naopak Dynamo prodloužilo svou sérii bez vítězství už na devět utkání.

Bod se Spartou, poté těsná prohra v Plzni. Českobudějovické Dynamo má za sebou dvě těžké utkání se silnými soupeři, z nichž získalo cenný bod. Od domácího utkání s Ostravou však Jihočeši čekají na vítězství. Dlouhou šňůru, která trvá od začátku února, tak chtěli přerušit v souboji s brněnskou Zbrojovkou. Ta přicestovala do Českých Budějovic v rámci 26. kola Fortuna ligy jako mírný outsider, naposledy však dokázala zaskočit remízou pražskou Slavii.

A hned od úvodu se domácí hrnuli dopředu. V první výraznější příležitosti se v 6. minutě objevil Pavel Novák, jehož zakončení hlavou po rohovém kopu vykopl obránce hostů z brankové čáry. V následujících minutách se hra na trávníku Střeleckého ostrova vyrovnala. Náznaky zajímavých šancí se objevovaly na obou stranách. Za Brno pálil ze střední vzdálenosti Hladík, černobílí hrozili především ze vzduchu. Ve 30. minutě šplhal centr od rohového praporku Maksym Talovierov, na Čoličův míč ale těsně nedosáhl. Osm minut před koncem prvního poločasu byli domácí opět nebezpeční po standardní situaci. Centrovaný míč si ve vápně našel Marko Alvir, pohotovým volejem ale branku Berkovce těsně minul. S přibývajícím počtem rohových kopů Dynamo zvyšovalo tlak. Po dalším vysokém balonu do šestnáctky Brna zakončoval v dobré pozici mimo bránu aktivní Novák. A když krátce po uplynutí pětačtyřicáté minuty hry Dynamo zahodilo další slibnou standardku, skončila první půle bez branek.

Do druhého poločasu vstoupili nepatrně aktivněji fotbalisté Zbrojovky. A po sérii menších příležitostí se Brno dokonce gólově prosadilo. Nepřehlednou situaci uvnitř šestnáctky domácích využil Štěpanovský, který předložil do střelecké pozice Jiřímu Texlovi. Brankář Dynama Jaroslav Drobný na zakončení hostujícího záložníka zareagovat nedokázal a hosté šli v 56. minutě na jihu Čech do vedení – 0:1. Tlak tabulkového outsidera pokračoval i po první vstřelené brance. Po další skvělé práci Štěpanovského mohlo Brno vést dokonce o dvě branky, Drobného výborný zákrok však domácí ochránil od pohromy. Ani v následujících minutách a po sérii střídání se domácí nedokázali pořádně dostat do hry. Nakopnout k obratu své spoluhráče mohl individuální akcí Matěj Mršič, Berkovec si však se zakončením chorvatského křídelníka poradil. Vrchol českobudějovické beznaděje přišel v 83. minutě. Havel po nedorozumění v defenzivě podklouzl, přičemž podrazil unikajícího Filu. Antonín Růsek následně proměnil pokutový kop a Zbrojovka sahala po veledůležitém vítězství – 0:2. To si hosté pohlídali až do závěrečného hvizdu a mohli tak oslavit zisk tří cenných bodů v záchranářském boji.

SK Dynamo České Budějovice – FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:0).

Branky: 56. Texl, 85. Růsek (z pen.) Rozhodčí: Pechanec – Hock, Novák. ŽK: Čolič.

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Králik, Talovierov (61. L. Havel), P. Novák – Čavoš (C) (82. Jánošík), Havelka – Brandner, Alvir (61. Mészáros), Mršić – Diop (69. Vais).

Brno: Berkovec – Hlavica, Pernica (C), Bariš, Jan Moravec – Ad. Čermák, Texl (69. Růsek), Štepanovský (87. Gajić), Pachlopník (77. J. Sedlák) – Hladík (77. Přichystal), A. Fousek (46. Fila). Trenér: Dostálek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, zbrojovka, brno, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, SK Slavia Praha, Česko, Pavel Novák, Antonín Růsek, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Maksym Talovjerov, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno potřetí v řadě neprohrálo. Důležité tři body veze z Českých Budějovic  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.