Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalisté Brna na úvod jara bodovali. V Mladé Boleslavi uhráli bezbrankovou remízou

Fotbalisté brněnské Zbrojovky si připsali do tabulky první jarní body. Z Mladé Boleslavi si odváží bodový zisk za remízu 0:0. Brnu patří po sedmnáctém kole v neúplné ligové tabulce desáté místo. Středočeši jsou na osmé pozici.

V utkání úvodního kola jarní části se v základních sestavách představila jediná zimní posila, v domácím dresu nastoupil na pravém kraji obrany Suchomel, který hostuje ze Sparty. Oba trenéři museli do sestavy sáhnout kvůli zraněním ještě v první půli - brněnského Fouska nahradil už v sedmé minutě Hladík a na druhé straně v závěru úvodního dějství přepustil Dancák místo Žitnému.

Bojovný první poločas mnoho gólových příležitostí nenabídl. Nejnebezpečnějším hráčem byl nejlepší ligový střelec Řezníček. Brněnský útočník nejprve po čtvrthodině vypálil po Alliho individuální akci pouze do Šedovy náruče a krátce před odchodem do kabin trefil v dvojité šanci hlavičkou tyč. Mladoboleslavští zahrozili pouze Ladrovým pokusem zpoza vápna, s nímž si Berkovec poradil.

Po změně stran se obraz hry výrazněji nezměnil, aktivnější ale byli hosté. Po hodině hry se Šeda blýskl při Alliho ráně a následně vychytal i Řezníčka. V závěru se probudili i domácí. Po několika náznacích se v největší šanci dostal k hlavičce Škoda, jenž podobně jako brněnský kanonýr poslal míč hlavou do brankové konstrukce. Pouhých 1064 diváků v Lokotrans Areně tak v mrazivém počasí branku nevidělo.

Zbrojovka zakončila podzim s 10 inkasovanými góly ve třech ligových duelech, na jaře ale hned při první příležitosti udržela čisté konto. Brankář Berkovec tak stylově oslavil svůj 150. ligový start. Středočeši v nejvyšší soutěži doma neprohráli s Brňany podesáté v řadě.

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 0:0
Rozhodčí: Batík - Paták, Kříž - Machálek (video). ŽK: Suchomel, Mareček, Kubista - Hrabina. Diváci: 1064
Sestavy: M. Boleslav: Šeda - Kubista, Suchý, Donát - Suchomel, Mareček (85. Stránský), Matějovský (46. Škoda), Dancák (45. Žitný), Fulnek - Skalák (56. Kušej), Ladra. Trenér: Hoftych.
Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Šural, Divíšek - Texl, Blecha (76. Nečas) - Fousek (7. Hladík), Ševčík (90. Falta), Alli (76. Pachlopník) - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky fotbal, Zbrojovka, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Brna na úvod jara bodovali. V Mladé Boleslavi uhráli bezbrankovou remízou  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.