Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Konec MotoGP v Brně? Pořadatel příští rok se závodem v Česku nepočítá. Opravte si povrch, vzkazuje

Obrovskému problému nyní čelí Spolek pro MotoGP. Promotér šampionátu totiž s brněnským závodem příští rok nepočítá. Brno nefiguruje v seznamu měst, kde se motocyklový závod mistrovství světa příští rok pojede. Španělská promotérská společnost Dorna má totiž problém s údajnou nečinností při opravách povrchu. Po skončení letošní Velké ceny Brna společnost avizovala, že na tak špatný povrch příští rok už závodníky nepustí.

„Mluvíme s nimi už řadu let a vždy požadujeme, aby na okruhu byly provedeny některé úpravy, zejména povrchu. A na poslední bezpečnostní radě jsme se rozhodli, že budou povinné," vzkázal do Brna šéf Dorny Carlos Ezpeleta s tím, že Brno však rozhodně nemá dveře zavřené definitivně. „Počkáme, zda změny udělají. Pokud ne, zařadíme do kalendáře náhradního pořadatele," dodal podle České televize Ezpeleta.

Pokud neopravíte trať, příští rok se nepojede, vzkázali komisaři MotoGP v Brně. Rekonstrukce by vyšla na sto milionů

Mírně hořkou pachuť zanechalo organizátorům Velké ceny České republiky v Brně po jinak vydařeném víkendu prohlášení některých jezdců. Ti označili stav povrchu na Masarykově okruhu za katastrofální. Podle ředitelky brněnského Automotodromu...

Dorna Brno nezařadila na seznam měst, kde se bude závodit, nazvdory skutečnosti, že má Brno s promotérem platnou smlouvu na příští ročník světové série. Podle brněnské primátorky Markéty Vaňkové je si město nutností oprav vědomé, finance na opravu však bude Brno hledat těžko. 

Nenecháme se vydírat, prohlásil náměstek

„Oprava dráhy je předběžně vyčíslena na částku 100 milionů korun, což je investice, kterou si v současné finanční situaci město a kraj nemůže dovolit. Z tohoto důvodu jedná Spolek pro GP ČR Brno s Automotodromem a následně bude jednat i s Dornou o možnosti menšího rozsahu oprav," dodala Vaňková.

POLITICKÁ KORIDA: Měl by kraj platit soukromému subjektu desítky milionů na rekonstrukci tratě pro MotoGP?

Jihomoravský kraj přispívá každý rok na konání MotoGP desítky milionů korun. Jen zalistovací poplatek na příští ročník se má vyšplhat na 162 milionů. Po letošním ročníku přitom zůstala hořká pachuť, jezdci si stěžovali na špatný stav...

Tvrdší slova směrem k promotérovi pronesl náměstek primátorky Jiří Oliva (ČSSD). „Od pana Ezpelety je to účelový nátlak. Příští rok se má totiž jednat o smlouvě na dalších pět let a kalkuluje s tím, že když se neudělá nový povrch, tak město bude muset přistoupit na jeho finanční požadavky, které jsou nehorázné. Vydírat se ale nenecháme," prohlásil Oliva.

Žádné spekulace. Trať soukromého Masarykova okruhu musí podle smlouvy opravit město a kraj

Opravu dráhy na Masarykově okruhu v Brně, na kterém se jezdí motocyklová Grand Prix, je podle smlouvy povinen uhradit pořadatelský spolek Jihomoravského kraje a města. Vyplývá to z uzavřené smlouvy, uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) v...

Velká cena Brna je v ohrožení v posledních letech prakticky neustále. Spolek pro MotoGP, který tvoří město Brno a Jihomoravský kraj, bojuje jak s nejistou podporou ze strany státu, tak se zvedajícími se zalistovacími poplatky ze strany Dorny. Každý rok tak Brno a kraj dotují Velkou cenu desítkami milionů korun. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Brno Circuit

Štítky motogp, trať, masarykův okruh, oprava, jihomoravský kraj, Brno, ezpeleta, dorna, Česko, Markéta Vaňková, Jiří Oliva, Česká televize, ČSSD, Dorn Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Ševčík

No ať je to jak je to platit někomu 100-250mega jen za povolení uspořádat závod mi připadá při nejmenším padlé na hlavu.... Okruh je soukromý tak ať se stará!!! Holt oželíme Velkou cenu Brna....Kapsy si mažou všichni jiní na jméně, jinak nic.

Úterý, 10. listopadu 2020, 16:14Odpovědět

Marián Moré

Toto je ciste svinstvo a byvalu garnituru zavriet do basy. Ako moze mesto a kraj platit opravu asfaltu, ked na tom asfalte 98% casu v ramci sezony jazdia sukromne kluby, ktore Abraham kasiruje do vlastneho vrecka. Toto je tak odporny tunel, ze by radsej motogp mala skoncit, ako sponzorovat tie prasata.

Sobota, 7. listopadu 2020, 16:42Odpovědět

Konec MotoGP v Brně? Pořadatel příští rok se závodem v Česku nepočítá. Opravte si povrch, vzkazuje  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.