Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Tatínek pod vlivem drog vezl své tři děti v autě bez autosedaček. Spěchal za přítelkyní

Velkou smůlu měl tatínek, který se pod vlivem drog rozhodl převézt své děti v autě bez autosedaček. V rámci dohledu ho totiž během cesty zastavili policisté. Ti zjistili, že vozidlo má tři čtvrtě roku neplatnou technickou prohlídku, není na něj sjednané povinné ručení, řidič měl pozitivní orientační test ma přítomnost drog a dvěma dětem chyběly povinné autosedačky.

Když v sobotu večer v rámci dohledu kontrolovala policejní hlídka v Brněnské ulici ve Vyškově auta, rozhodli se do svých sítí zachytit i projíždějící Škodu Fabii, za jejímž volantem seděl třicetiletý muž, spolujezdkyně a vzadu na sedadlech tři nezletilé děti řidiče.

„Nutno říct, že policejní instinkt opět nezklamal. Při kontrole hlídka zjistila, že vozidlo má tři čtvrtě roku neplatnou technickou prohlídku, na automobil není sjednané povinné ručení, u řidiče prokázal orientační test přítomnost drog a dvěma dětem chyběly povinné autosedačky,“ popsala mluvčí policie Andrea Cejnková.

Muž odmítl lékařské vyšetření a vysvětlil, že spěchá za nemocnou přítelkyní. Mluvčí tak dodala, že případ bude řešena ve správním řízení.

„V souvislosti s uvedeným případem připomínáme, že je to přibližně měsíc, co na silnici u Vyškova při dopravní nehodě zemřely dvě děti, které také nebyly usazeny v autosedačkách. Dětské autosedačky jsou od 1. července 2006 povinné na všech typech pozemních komunikací v obci i mimo obec. Dítě, které nedosáhlo výšky 150 centimetrů nebo váhy 36 kilogramů, musí být ve vozidle, které je vybaveno zádržným systémem, přepravováno pouze za užití dětské autosedačky,“ doplnila Cejnková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, drogy, otec, děti, autosedačky, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

No jo děti jdou bokem, když se dostane chut´na SEX s přítelkyní.......

Pátek, 19. července 2024, 23:15Odpovědět

Marie Glanczová

a dostane podmínku nebo pokutu jak známe českou justici

Pátek, 19. července 2024, 12:57Odpovědět

Tatínek pod vlivem drog vezl své tři děti v autě bez autosedaček. Spěchal za přítelkyní  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.