Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cizinec se na jižní Moravě vydával za diplomata. V autě pašoval stovky tisíc cigaret

Na diplomata si hrál cizinec na jihu Moravy, který převážel nekolkované cigarety. Řidič zahraničního auta policii tvrdil, že se na vůz vztahuje speciální imunita, kvůli které ho nemůžou prohledat. Prozřetelní policisté ale vycítili lež a v černé dodávce odhalili několik krabic se stovkami tisíc neoznačených tabákových výrobků.

Nevydařenou hereckou etudu shlédli jihomoravští policisté, kteří si v Hodoníně poblíž hraničního přechodu vytipovali podezřelé auto. Za volantem zahraničního dopravního prostředku seděl třicetiletý cizinec, který hlídce tvrdil, že jede na letiště.

S muži zákona ochotně spolupracoval a v zastavení neviděl problém. Značně ale znervózněl v moment, kdy ho policisté vyzvali, aby jim ukázal svůj náklad. „To muž vehementně odmítal. Opíral se přitom o tvrzení, že kontrolované vozidlo patří jednomu zahraničnímu diplomatickému sboru, kdy zároveň tento automobil požívá diplomatických výsad a imunit,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Zkušená hlídka se ale jeho scénkou, kterou před ní třicátník sehrál, nenechala oklamat a šofér jim nakonec kufr auta otevřel. Uvnitř na ně pod plachtami čekalo velké překvapení v podobě několika krabic, o kterých cizinec podle svých slov nevěděl.

V boxech se ukrývaly desítky kartonů tabákových výrobků, celkově náklad činil 354 tisíc kusů neoznačených cigaret. Přivolání celníci škodu na spotřební dani vyčislili na více než 1,2 milionů korun. „U následného policejního výslechu se obviněný hodonínským kriminalistům zcela doznal. Nyní mu v případě odsouzení za takové jednání hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodal.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Hodonínsko, Hodonín, celníci, cigarety, tabák, řidič, převoz, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK JSEM TO PŘECE JEN NAŠEL NA NETU: Staré " Rumunské " tvrdé cigarety = DIPLOMAT = Krabička obsahuje 20 ks cigariet a je v celkom slušnom stave v akom ju vidíte na fotkách. Bola prichytená špendlíkom.
Rozpredávam ďalšiu zbierku starých cigariet. Všetky krabičky sa snažím nafotiť čo najlepšie ako to viem. Niektoré krabičky sú v peknom zberateľskom stave. Na niektorých krabičkách už nie je fólia a niektoré sú na vrchnej časti prepichnuté špendlíkom, lebo ich predchádzajúci majiteľ takto mal doma vystavené. Túto vetu so špendlíkom píšem veľmi nerád, ale musím, aby si to zberatelia brali do úvahy, keď budú kupovať, aby potom neboli sklamaní. Pozorne si pozrite fotografie. Niektoré krabičky sa troška lepia, lebo boli prichytené tenkou lepiacou páskou a niektoré majú zalepenú vrchnú časť lepiacou páskou. Nechcem ich opravovať, ani upravovať, aby som ich nepoškodil. Predávam ich v stave v akom sa ku mne dostali. TAK TO MÁME TADY - CIGÁRKA DIPLOMAT

Středa, 13. září 2023, 15:42Odpovědět

Diskutér T.

NEJSOU CIGARETY TAKY ZNAČKY DIPLOMAT?

Úterý, 12. září 2023, 18:34Odpovědět

Cizinec se na jižní Moravě vydával za diplomata. V autě pašoval stovky tisíc cigaret  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.