Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lékař z Jemenu si vydělal přes milion. Zalíbil se důchodkyni z jižní Moravy

Internetová známost se nepříjemně prodražila důchodkyni z Blanenska. Od odesílání finančních částek údajnému lékaři z Jemenu neodradily ženu ani opakovaná upozornění od banky. Důvěřivá seniorka naposílala podvodníkovi více než milion korun.

Lékař pracující v Jemenu kontaktoval sedmašedesátiletou ženu na začátku února. Internetová komunikace dvojice se rychle stočila k intenzivnímu vztahu na dálku. A stejně jako v obdobných případech následovaly trable, do kterých se vzdálený přítel dostal. „Byl zadržen a potřeboval pomoci. Na to, aby opustil konfliktem sužovanou zemi, se musí vyplatit. Žena tedy odeslala na jeho účet přes sto tisíc korun. Když zaplatila, obratem se tíživá situace podvodného doktora zhoršovala a přišly další finanční požadavky," popsal podvodníkovu taktiku policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Další a další obnosy posílala důchodkyně i přes to, že ji banka upozorňovala na možný podvod. Zamilovaná žena ale na notifikace nereagovala a věřila lékaři z jihoasijské země, že jí vrátí dvojnásobnou částku. Kvůli internetovému příteli si dokonce půjčovala peníze od známých.

 „Když zkusila požádat jednoho z věřitelů o další půjčku, ten začal zjišťovat, k jakému účelu dalších více než sto tisíc korun potřebuje. Jeho reakce byla pochopitelná a rázná. Žádné další peníze jí nepůjčil a donutil ji ke společnému odchodu na policii," řekl Malášek s tím, že celkem poslala žena podvodníkovi 1,3 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvod, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékař z Jemenu si vydělal přes milion. Zalíbil se důchodkyni z jižní Moravy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.