Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž si nacpal auto stovkami litrů alkoholu. Je to pro osobní potřebu, tvrdil

Autem, které bylo doslova napěchované alkoholem, cestoval přes jižní Moravu muž z Litvy. Na řidiče narazili celníci, kteří jeho vozidlo zastavili při rutinní kontrole. Šofér tvrdil, že převáží tekutiny pro vlastní potřebu. Ve voze měl ale stovky litrů alkoholu.

Auto s litevskou poznávací značkou zastavili celníci na dálnici D52. Když se muže za volantem ptali, zda převáží nějaké zboží, ujistil je, že má ve voze pouze alkohol pro osobní potřebu. „Když však celníci otevřeli nákladní prostor, byli překvapeni rozsahem údajné osobní spotřeby řidiče. Kromě ocelových profilů se v nákladovém prostoru nacházelo třicet lahví tichého vína, 480 lahví šumivého vína a 888 lahví lihovin typu rum, whiskey a vodka," popsala mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Téměř 1 400 pašovaných lahví celníci obratem zajistili. Litevec ke zboží totiž neměl přepravní doklady a na lahvích chyběly kontrolní pásky. „Řidič bude muset zaplatit dlužnou spotřební daň ve výši přibližně devadesáti tisíc korun," uvedla Temňáková s tím, že řidiči hrozí také pokuta za nakládání s neznačeným lihem, která se může vyšplhat až na pět milionů korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky celní správa, alkohol, pašování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Slavíčková

Dobře mu tak. Přivandrovalci z východu si myslí, že si tu můžou šmelit jak se jim zamane. Pletou si to s jejich kulturou.

Pátek, 14. dubna 2023, 15:23Odpovědět

Muž si nacpal auto stovkami litrů alkoholu. Je to pro osobní potřebu, tvrdil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.