Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Bodnutí mého nože vás asi zabije, řekl muž v Brně dětem

Na zážitek z pátečního odpoledne bude chtít rychle zapomenout skupinka dětí z Brna. V Kovářské ulici natrefili na čtyřiapadesátiletého muže, jenž před jejich obličeji šermoval nožem. Vrchol nezvyklé zábavy nastal ve chvíli, když si podivín pustil pusu na špacír, čímž nezletilé dokonale vylekal.

Chování muže, jenž se před svým vystoupením s ostrým předmětem značně posilnil alkoholickými nápoji, se doneslo až ke strážníkům, kterým událost vylíčili svědci. Když dorazili na místo, nestačili se divit, jak hloupé řeči opilec v přítomnosti mládeže vedl. 

Údajně řekl, že kdyby je bodl, pravděpodobně by je zabil. Jeho slova prý děti vyděsila natolik, že se daly okamžitě na útěk. Opilý muž ale údajně s nožem v ruce vyrazil za nimi. Z obavy o jejich bezpečnost mu proto do cesty vstoupil svědek, který se s ním prý nejprve přetahoval, po chvíli se mu ho ale podařilo zastavit,“ popsala dramatickou událost mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Jakmile hlídka dorazila k původci potíží, požadovala, aby jí dal nůž. Muž ale řekl strážníkům ne. Navíc tvrdil, že nic neudělal. Strážníci se ale nedali odbýt. Podezřelého prohledali a našli kapesní nožík se zhruba deseticentimetrovou čepelí. Zbraň mu proto vzali a čekali, až dorazí na místo státní policisté. 

Policisté však spáchání trestného činu vyloučili. Vzhledem k silné podnapilosti muže pak strážníci provedli dechovou zkoušku, která přinesla výsledek 2,3 promile. Zamířil proto sanitkou na záchytnou stanici a po vystřízlivění bude své chování vysvětlovat správnímu orgánu,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský

Štítky Strážníci, Brno, Hrozba, Nůž, Alkohol, Děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bodnutí mého nože vás asi zabije, řekl muž v Brně dětem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.