Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Dva muži v Brně zahučeli do sedmimetrové strouhy, strážníci je vytáhli na psím vodítku

Do svízelné situace se o minulém víkendu dostali dva muži z Brna. Při procházce v Řečkovicích sklouzl jeden z nich do hluboké strže. Jeho kamarád se mu snažil pomoci a spadl do sedmimetrové strouhy za ním. Na místo museli přispěchat strážníci.

Strážníci se po příjezdu na místo přesvědčili, že muži ve strži nejsou vážně zraněni. Poté přišlo na řadu vysvobození. K tomu nakonec strážníci použili netradiční nástroj - dlouhé psí vodítko.

Strážník stojící na srázu ho pevně sevřel a kolegu opatrně spustil. Ten pak oběma mužům zespoda pomáhal, aby jim vodítko na kluzkém terénu posloužilo jako provizorní zábradlí. Uvězněná dvojice díky souhře strážníků už bez větších obtíží vystoupala ven.

„Jednapadesátiletý muž vzápětí zjistil, že při nešťastném pádu do strže vytrousil peněženku, a aniž si připouštěl riziko, chtěl se tam pro ni vrátit," uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

„Jeden ze strážníků se proto nabídl, že se po peněžence podívá. Už zakrátko se ji v hustém porostu podařilo najít a vrátila se k majiteli," dodal Šoba. 

Jeden z mužů měl po krkolomném pádu krvácející obličej a natržené ucho. Sanitka ho odvezla na vyšetření do Úrazové nemocnice. Druhý muž vyvázl bez zranění.

Ohodnoť článek

Foto MP Brno

Štítky Řečkovice, pád, muži, strážníci, vodítko, záchrana, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dva muži v Brně zahučeli do sedmimetrové strouhy, strážníci je vytáhli na psím vodítku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.