Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Finalistka České Miss Kristýna Hlaváčková: Vždy stojím nohama při zemi

Jižní Morava má v letošním finále České Miss hned trojí zastoupení. Jednou z úspěšných dívek je také rodilá Brňačka Kristýna Hlaváčková. Co nám o sobě sympatická exotická kráska s albánskými kořeny prozradila? Například jak se dostat omylem do Miss, okolo čeho se točí celý její život a kvůli komu by chtěla soutěž krásy vyhrát.


Kristýno, povídej, proč ses přihlásila do Miss?

Já se ani sama nepřihlásila. Byla jsem s kamarádkou v Olympii a zrovna se tam odehrával casting České Miss. Šly jsme se ze zvědavosti podívat, jak to probíhá, a jak jsme tam stály a dívaly se, všimla si mě Kristýna Kubíčková (česká Miss Earth 2016). Bylo mi divný, proč na mě tak kouká.

Pak za mnou poslala Míšu Hávovou (finalistku České Miss 2016) ať se jdu také zúčastnit. V době, kdy jsem protestovala, si toho všiml i moderátor a přidal se k nim. To už byl celkem nátlak. Nakonec jsme si dali kámen-nůžky-papír a vytáhl mě na pódium.

Nejhorší na tom bylo, že ostatní holky tam stály plně krásné včetně podpatků. V parádní formě, protože se na tu chvíli třeba i půl roku připravovaly. Já měla válenky nebo-li takzvaný papuče. Navíc bylo po vánocích - takže vanilkový rohlíčky, řízky, bramborový salát. Naprosto ideální forma.

Ani jsem nemrkla, jak rychle ten den utekl a prošla třemi výběrovými koly a k největšímu překvapení jsem postoupila do semifinále.

Takže si vyšla z domu jen tak na nákupy a vrátila se domů jako semifinalistka Miss?

Je to tak. Když jsem přišla domů, cítila jsem se opravdu šťastná. Druhý den to na mě ale všechno padlo a nějak jsem tomu pořád nemohla uvěřit. Začali mě kontaktovat fotografové, dostávala jsem nabídky na focení. Najednou jsem si uvědomila, jak vážná ta celé situace vlastně je. A co zásadního: že budu muset okamžitě pracovat na své postavě.

Špatná zpráva?

Jak se to vezme. Já vášnivě miluju jídlo! Což v kombinaci s faktem, že jsem nikdy nebyla sportovně založená – a sportování mi dodneška moc neříká – pro mě znamenalo začít odpouštět si spoustu jídla. Hlavně sladkého, na kterém jsem byla téměř závislá.

První týden hubnoucího režimu pro mě byl dost drsný a rapidní. Dokázala jsem to ale přejít a teď už to zvládám. A výsledky se díkybohu dostavily – za měsíc jsem zhubla sedm kilo.

Na druhou stranu: nikdy nepůjdu do žádných extrémů. Mám oběcně ráda ženské tvary, a líbí se mi, když je žena ženou.

Nikdy před tím si tedy o Miss sama od sebe neuvažovala?

O Miss úplně ne. O cestě modelingu, to ano. Ale nikdy jsem neměla tu vůli hubnout.

Studuji podnikatelskou fakultu na VUT a vždy jsem věděla, že chci podnikat - být svým pánem. Jsem totiž beran. Nejsem typ, který zvládne jen tak někoho poslouchat a nechat si dirigovat co je nejlepší, pokud ten názor nesdílím. Samozřejmě si ráda nechám poradit, ale člověk si na vše musí přijít sám.

Žiji jen s maminkou a od patnácti let si přivydělávám hostesingem. Miss přišla jako výborná příležitost, dala mi směr, kterým bych se mohla ubírat a teď už vím, že tímto směrem opravdu chci jít.

Jak na to reagovalo okolí a Tvoji blízcí?

Úžasně! Je krásné vidět, že jsou na vás lidé ve vašem okolí pyšní. Je to skvělý pocit, který mi dodává sílu a už kvůli rodině chci v soutěži dojít co nejdál..

Tři slova, kterými by ses charakterizovala. Do toho.

Uff, teď jsi mě zaskočil. Tak prvně určitě tvrdohlavá. Jak už jsem říkala, jsem beran každým coulem. Když si něco usmyslím, těžko se mnou někdo hne. Dost často tak stojím proti proudu. A taky dokážu dělat jen to, co mě baví.

Pokorná. Pocházím z velmi skromných poměrů a stojím nohama vždy při zemi. Bude to možná znít jako klišé, ale život mě naučil postarat se sama o sebe a svoji rodinu. Ani do budoucna nepočítám s ničím jiným. Nekteré holky třeba ví, že se dobře narodily, že se dobře vdají, nebo o ně bude nějakým způsobem postaráno. Já se spoléhám především sama na sebe a nezvládla bych být na někom závislá.

A za třetí respekt. Ke starším lidem, a vlastně nejen k nim, chovám automaticky úctu. Každý si něčím prošel, zdolal překážky, o kterých ostatní nemusí ani vědět. Proto je třeba přistupovat ke každému s úctou.

 

Soutěž Miss je obecně taková automatická vstupenka do showbusinessu, nebojíš se tohoto průmyslu?

Bála jsem se toho celý měsíc před semifinále, kdy jsem ještě nebyla rozhodnuta, jestli do toho vůbec jít. Teď už se toho neděsím. Člověk si od určitých složek lidí musí zachovat určitý odstup. Musí být profesionální a nepřipouštět si každého k tělu. Na druhou stranu si vybírá, s kým bude spolupracovat.

Jak budeš zvládat přípravu na Miss, školu a práci zároveň?

Bude to těžké ale snad to nějak zvládnu. Doufám, že mi ve škole vyjdou vstříc, protože ji chci opravdu dodělat. Modelingem se člověk nebude živit celý život a vzdělání je minimálně dobrý základ.

Letošní Miss je ve spoustě aspektech nová. Je něco, co ti na ni nevyhovuje?

Nový koncept Miss klade důraz na sociální sítě. To je pro mě trošku nevýhoda. Protože mimo to, že nesportuju a nepiju alkohol, tak jsem taky "offline" člověk.

Facebook jsem neměla skoro 4 roky. Nepotřebovala jsem ho. Teď jsem si ho musela založit. Každá máme totiž svůj "missácký" profil, který si spravujeme. A ty čtyři roky jsou strašně znát. Ujel mi vlak. Dřív jsem učila mamku s facebookem, teď učí ona mě (smích).

Letos v soutěži rozhodují z velké části diváci. Online hlasování které se nachází na stránkách České Miss je průběžné a uzavírá se vždy na konci každého týdne v neděli s tím, že v pondělí je vždy spuštěno nové kolo. Zatím tedy není u žádné z nás jisté, že opravdu bude ve finálové desítce.

 

Novinkou letošní Miss je také výběr patronky, koho sis vybrala?

Vybrala jsem si Terezu Fajksovou. Od začátku mi byla sympatická. Terezka je skvělý člověk, který podporuje lidi okolo sebe. No a za další - je z Ivančic! Moraváci přeci musí držet pospolu (smích).

Zpátky k Tobě, jak si vedeš jako hospodyňka?

Miluju uklízení! Uklízím každý den, je to pro mě relax. A vaření? Když mám pro koho, vařím a peču strašně ráda, baví mě dělat někomu radost.

Oblíbená kuchyně?

U téhle otázky asi nezůstanu u jedné odpovědi. Mezi mé nejoblíbenější patří určitě asijská kuchyně. Italskou musím zmínit taky, nikdy snad neodmítnu pizzu. Ale samozřejmě nevynechám naši českou kuchyni. Miluju svíčkovou, vepřo knedlo zelo a tyto podobný fitness jídla (smích).

Svíčkovou zvládneš?

Tu jsem ještě nezkoušela. Ale vepřo knedlo zelo, karbanátky a tak dále není problém!

 

Plánuješ si život do detailu?

Vyloženě život naplánovat asi nejde, nikdy nevíš co ti přinese další den. Ale jednotlivé nejbližší dny co se týče sestavení práce a tak dále, určitě ano. Potřebuji mít režim, plány a určitý systém.

Jaké máš ještě další koníčky?

Krom jídla? Spánek, rozhodně můj pes, prolízání obchoďáků a hudba.. Ale nic není víc než trávit čas s rodinou a přáteli.

  

Co máš jako rodilá Brňačka na svém městě nejraději?

Asi tu pohodu, domáckost a že je tu od všeho něco. Jako malá jsem chodila fandit Kometě, kterou zároveň se Zbrojovkou sleduji dodnes. Od mala žiji v centru města a to má Brno krásné. Ráda ale navštívím i přírodu a mezi má nejoblíbenější místa patří jednoznačně Hády. Brno je prostě zlatá loď!


Soutěž Česká Miss prošla letos koncepční změnou. Nově klade větší důraz na hlasování fanoušků pomocí SMS a online hlasováním, stejně jako podporu účastnic na sociálních sítích. Podpořte tedy naši brněnskou reprezentantku Kristýnu svými hlasy na webových stránkách Miss, sledujte její facebookovou stránku či instagram.

 Ať celá republika vidí, že jižní Morava nejkrásnější ženy má! :)

Štítky Česká Miss, Kristýna Bábková, Jihomoravský kraj, jídlo, soutěž, Tereza Fajksová, Miss Earth, Facebook, rodina, Kristýna Kubíčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finalistka České Miss Kristýna Hlaváčková: Vždy stojím nohama při zemi  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.