Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jiří Suchý a Jitka Molavcová přivezou do Brna nezapomenutelné písně zlaté éry Semaforu

Jiří Suchý, jeden z velikánů české kultury, se představí v pondělí 29. května 2017 v brněnském sále Sonocentrum. Společně s jeho dlouholetou kolegyní Jitkou Molavcovou a Orchestrem DIvadla Semafor nás pozve do zlaté éry Semaforu. Kromě již pozapomenutých písní v programu zazní i známé písničky, jako např. Pramínek vlasů, Klokočí, Blues pro tebe, Lípa zelená, Marnivá sestřenice a další.

Jiří Suchý, polovina z autorské dvojice Suchý & Šlitr, je znám především jako zpěvák, textař, herec. Divadlo, které založil právě s Jiřím Šlitrem, se stalo v šedesátých letech kultovní scénou české kultury a na vstupenky na představení se stály stometrové fronty. Většina písniček napsaná autorskou dvojicí S&Š zlidověla a dodnes se mnozí interpreti české popmusic k jejich odkazu hlásí.

Jitka Molavcová nastoupila do Divadla Semafor v roce 1970, stala se jednou ze semaforských „girls“, kde zpočátku zpívala v originále zejména francouzské šansony. Hlavní role přišla ve Smutku bláznivých panen a ve hře Faust v ní Suchý definitivně našel jevištního partnera, od té doby tvoří nerozlučnou uměleckou dvojici. Nejslavnější je samozřejmě spojení Jonáš – Melicharová.

Pokud máte rádi humor a písničky geniální autorské dvojice, nepromeškejte koncert 29. května od 19,30 hodin v brněnském Sonocentru. Předprodej vstupenek je možný v síti Ticketpro.

Soutěž o dva vstupy v hodnotě 1240 korun na koncert Jiřího Suchého a Jitky Molavcové (podmínkou je správné zodpovězení otázky a registrace na webu Brněnské Drbny!)

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Tisková zpráva

Štítky Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Brno, Jiří Šlitr, kultura, divadlo, soutěž, Divadlo Semafor, vstupenka, Faust

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Jiří Suchý a Jitka Molavcová přivezou do Brna nezapomenutelné písně zlaté éry Semaforu  |  Soutěže  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.