Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejlepším verbířem slováckého verbuňku se stal Marek Salay

Vítězem soutěže o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku, která se každoročně koná v rámci Mezinárodního folklorního festivalu (MFF) Strážnice, se stal Marek Salay z Charvatské Nové Vsi.

Pětadvacet finalistů

Celkem pětadvacet tanečníků se letos probojovalo do finále soutěže o nejlepšího tanečníka slováckého verbuňku. Jako vítěze nakonec odborná porota vybrala Marka Salaye z Charvatské Nové Vsi, který soutěžil s písní Až já půjdu přes vodu. „Zpočátku se mi nechtělo věřit, že jsem vyhrál. O tom, že nesním mě přesvědčilo až to, když jsem obdržel diplom. Je to krásný pocit a hlavně splněný sen," uvedl Marek Salay, který se verbuňku věnuje od čtrnácti let. 

Dále se umístili: 
2. místo: Pavel Vařecha, Lipov
3. místo: Petr Pěcha, Kunovice
4. místo: Petr Polách, Kunovice
5. místo: Daniel Kraus, Praha

Omezený počet diváků a online přenos 

Finále, které se konalo v sobotu 5. září v strážnickém amfiteátru Zahrada se zúčastnilo i pět set diváků. Organizátoři vstupenky uvolňovaly postupně z obav přehlcení systému. Lidé měli také možnost za padesátikorunový poplatek sledovat dění ve Strážici díky online přenosu. 

Ještě na konci dubna přitom nebylo vůbec jasné, zda se soutěž uskuteční.  Organizátoři se ale nakonec rozhodli letošní ročník zachovat. „Rozhodli jsme se tak jednak kvůli tomu, že sami verbíři nás o uspořádání soutěže žádali. Zájem měli samozřejmě i diváci, zároveň vláda začala uvolňovat restriktivní opatření,“ uvedla dříve pro Drbnu tisková mluvčí festivalu Markéta Lukešová. I Salay je rád, že se soutěž přeci jen uskutečnila. „Atmosféra minulého ročníku se s tou letošní sice srovnat nedá, ale důležité podle mě je, že jsme se s klukama sešli zatancovali si a zazpívali," dodal Salay. 

Ohodnoť článek

Štítky folklor, verbuňk, tanec, soutěž, tanečník, Strážnice, festival, Daniel Kraus, Praha, Lipov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nejlepším verbířem slováckého verbuňku se stal Marek Salay  |  Folklorní Drbna  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.