Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno jako na dlani. Zažijte vyhlídkový let balonem

PR článek

Chcete nechat pro jednou starosti stovky metrů daleko? Vystoupejte vzhůru do oblak v koši horkovzdušného balonu. Tam vás čeká naprostý klid, který jen občas protne zvuk hořáků, a výhledy Brno a jeho okolí.

Proleťte se nad krajinou i památkami

Let balonem nad Brnem nabízí rozmanité výhledy na zalesněnou krajinu, stejně tak si ale můžete prohlédnout známé památky bez nutnosti mačkat se s ostatními turisty. Jestli vás dobrodružství zavane nad Brněnskou přehradu s nedalekým hradem Veveří nebo budete obdivovat třeba Petrov nebo hrad Špilberk, záleží částečně na domluvě s pilotem, zbytek už je na počasí.

Chcete se zapojit do příprav? Můžete

Ač patří balon díky své jednoduché konstrukci k nejbezpečnějším letadlům, jeho uživatelská přívětivost není zrovna ideální. Létat se může jen brzy ráno, nebo v podvečer, kdy je klidné termické proudění.

Stejně tak nesmí pršet nebo foukat příliš silný vítr. Když se všechny proměnné podaří vychytat, začínají nejprve přípravy balonu. Ten se musí rozbalit, zkontrolovat a napustit studeným vzduchem. Pak zbývá zjistit směr větru, zatopit plynovým hořákem a urychleně naskočit do koše.

Na všechno se můžete koukat a čekat, až bude hotovo, ale stejně tak máte šanci se chopit příležitosti a ke vzduchoplaveckému řemeslu nakouknout tak blízko, jak jen to jde. Pilot vám rád ukáže, co je potřeba provést, i jak na to.

Kochačka rychlostí i směrem větru

Jakmile odstartujete, ponese vás vítr svým směrem a rychlostí. Během hodinového zážitku tak klidně můžete uletět i 20 kilometrů. Zajímá vás, jestli se dá balon nějak řídit? Dá. Pilot stoupáním a klesáním hledá vhodné vzdušné proudy, kterými vás všechny dopraví, kam potřebuje.

Místo přistání ale předem vědět nebudete. Až během letu se pilot domluví s pozemní částí posádky na místě doletu, aby tam na vás počkali a dovezli vás zpět k autu.

Šlechtický titul jako příjemné zakončení vzduchoplaveckého zážitku

Letíte poprvé? V tom případě vás na závěr čeká speciální rituál, kterým se prvoletci přivítají do vzduchoplavecké rodiny – a to křest čtyřmi živly. Po něm si domů povezete nejen křestní list, ale také šlechtický titul. Vaše šlechtické jméno bude odvozené od místa přistání, tak bedlivě sledujte, u jaké vísky začne balon klesat.

Tato tradice vychází z minulosti, kdy se v roce 1783 povedlo bratrům Montgolfiérovým přepravit první živou posádku, byť zvířecí, a to včetně úspěšného přistání. Odměnou jim bylo právě povýšení do šlechtického stavu, kterého se dostane i vám.

Máte chuť se také vznést nad Brno v horkovzdušném balonu a užít si hodinu pohody se špetkou dobrodružství?

Skočte si pro letenku a vyčkejte na vhodné podmínky k letu. Cena letenky vždy záleží na velikosti koše a počtu osob, které může přepravit. Letenku v 13 až 24místném koši seženete na největší česko-slovenské zážitkovce Adrop.cz za 4 190 Kč, v akci pak klidně i o tisícovku levněji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adrop

Štítky Brno, vyhlídkový let balonem, přistání, Brněnský Petrov, Brněnská přehrada, Hrad Veveří, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno jako na dlani. Zažijte vyhlídkový let balonem  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.