Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Boskovická nemocnice řeší nedostatek zaměstnanců. Pracujte tam aspoň přechodně, vyzývá jednatel lékaře

Nemocnici Boskovice se stále nedaří zvrátit problém s nedostatkem zaměstnanců. Jednatel městského zařízení Radim Dembiňák v pondělí v otevřeném dopisu vyzval lékaře, aby nabídli alespoň na přechodnou dobu své služby ve prospěch nemocnice. Lékaři jsou potřeba na dětském a neonatologickém oddělení, interně, chirurgii nebo gynekologii.

Nemocnice může zaměstnancům podle mluvčí Elišky Windové nabídnout nadstandardní platové ohodnocení i možnost ubytování. Nemocnice hledá lékaře dlouhodobě. Podle jednatele zdravotnického zařízení  Radima Dembiňáka nepomáhá ani to, že je zařízení vybaveno přístroji nejvyšší kvality. „Jednoznačným problémem při pohovorech s možnými kandidáty je dojezdová vzdálenost z okolních měst, jako Brno, Prostějov, Olomouc, a její problematičnost,“ uvedl jednatel.

V Boskovicích několik měsíců shánějí primáře dětského oddělení, kde je lůžkové oddělení od prosince zavřené. Od června je s ohledem na nedostatek personálu omezený počet lůžek na interním oddělení. Podle Dembiňáka může ve střednědobém horizontu hrozit uzavření těchto oddělení. Vyzval a požádal proto lékaře, aby pomohli se záchranou fungování nemocnice jako celku.

„Prosím všechny, ať se již jedná o lékaře ze soukromé ambulantní sféry, nebo o agilní emeritní lékaře, případně ty, kteří se zatím rozmýšlejí, kam půjdou pracovat,“ sdělil. Nemusí jít přitom o celé úvazky, dodal.

Jednatel Nemocnice Boskovice odstoupil kvůli personálním problémům na dětském oddělení

Jednatel městské Nemocnice Boskovice Miloslav Kavka podal ve středu rezignaci. Rozhodl se tak s ohledem na složitou personální situaci v nemocnici, která se potýká s problémy třeba na dětském oddělení. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí...

Podle Windové nemocnice oslovuje lékaře přímo a chce také vyslat zástupce na veletrhy vzdělávání. „Můžeme jim nabídnout nadstandardní platové podmínky, včetně zajištění servisu volného času a případně i možnost ubytování. Primář má možnost vybudovat si oddělení tak, jak bude potřebovat, aby to splňovalo jeho lékařskou vizi. Vše je nyní o dohodě, stačí zavolat a sejít se. A možná v první fázi nedat na pomluvy, ale vyslechnout si nás. Chceme zájemce přesvědčit, že i menší nemocnice má lékařům co nabídnout,“ řekla mluvčí.

Nemocnice Boskovice zaměstnává 650 lidí a funguje pro spádovou oblast okresu Blansko, tedy zhruba pro 110 tisíc obyvatel. Za poslední roky se na vedoucí pozici prostřídalo několik jednatelů. Letos v lednu kvůli personální situaci po půl roce rezignoval Miloslav Kavka. Od dubna ji dočasně vede Dembiňák. Radní města vypsali na pozici jednatele nebo jednatelky výběrové řízení. Lhůta pro podání přihlášky je do 31. července.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Boskovice

Štítky nemocnice, personál, lékaři, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boskovická nemocnice řeší nedostatek zaměstnanců. Pracujte tam aspoň přechodně, vyzývá jednatel lékaře  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.