Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jednatel Nemocnice Boskovice odstoupil kvůli personálním problémům na dětském oddělení

Jednatel městské Nemocnice Boskovice Miloslav Kavka podal ve středu rezignaci. Rozhodl se tak s ohledem na složitou personální situaci v nemocnici, která se potýká s problémy třeba na dětském oddělení. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí města Martina Vašková. Kavka na pozici jednatele nastoupil loni v červnu.

Kavka uvedl, že při svém působení dosáhl některých úspěchů, na které je hrdý. „Ale také, a to je hlavní důvod mého rozhodnutí, se mi stále nedaří doplnit personální obsazení chybějících lékařů a necítím podporu středního managementu nemocnice. Po důkladném zvážení jsem dospěl k závěru, že můj odchod je nezbytný. Myslím, že je čas hledat nového člověka, který přijme výzvy a bude schopen v této složité době zajistit rozšíření personálního vybavení nemocnice," sdělil.

Starostka Jana Syrovátková (Změna 22) v polovině ledna uvedla, že nemocnici chybí osm lékařů. Již delší dobu se také nedaří najít primáře nebo primářku dětského oddělení. Lůžkové oddělení pro děti je tam od prosince uzavřené. Ke Kavkovu rozhodnutí starostka uvedla, že ji mrzí jeho rezignace právě v tuto složitou dobu.

Kavka povede zařízení do doby, než bude mít nového jednatele, a plánuje pomoct s hledáním svého nástupce. Další kroky, které povedou k hledání nového jednatele, budou radní řešit na svém zasedání v pondělí.

Pro nemocnici, která funguje pro spádovou oblast okresu Blansko, tedy zhruba pro 110 tisíc obyvatel, je to již několikátá výměna za poslední roky. Kavka nahradil Dana Štěpánského, který skončil loni v březnu. Štěpánský řídil nemocnici od roku 2019. Tehdy nahradil Miloše Janečka, který byl jednatelem od prosince 2015. Několik měsíců před Janečkovým jmenováním odvolali radní jednatele Dana Navrátila, který funkci získal v roce 2013.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Boskovice

Štítky nemocnice, správa, personální, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

zdravím personál skvělého špitálu! všichni ti jednotlivci tam byli moc fajn (i po "poslední ošetřovatelku")! občas na vás, s velkými díky vzpomenu! ;-)

Sobota, 27. ledna 2024, 16:57Odpovědět

Jednatel Nemocnice Boskovice odstoupil kvůli personálním problémům na dětském oddělení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.