Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Onkologický ústav v Brně opravil lůžkové oddělení, aby měli pacienti větší pohodlí

Po třech měsících otevírá Lůžkové oddělení klinické onkologie A (KOA) v brněnské nemocnici na Žlutém kopci. V zařízení jsou nové podlahy a opravou prošlo také devatenáct koupelen. Větší komfort a příjemnější pobyt pacientům zajistí třicet klimatizačních jednotek.

Kromě špičkové lékařské péče chce Masarykův onkologický ústav v Brně (MOÚ) lidem nabídnout také přívětivé prostředí. Za zhruba dvanáct týdnů proto proměnil oddělení KOA v modernější a vybavenější zařízení.

„Slouží zejména pacientům s nádory zažívacího traktu, plic a nádorů hlavy a krku. Děláme maximum, abychom jim poskytli bezpečný příjemný prostor s novými technologiemi, které jim dopomohou k většímu pohodlí,“, vysvětluje ředitel MOÚ Marek Svoboda.

Onkologický ústav v Brně opravil lůžkové oddělení, aby měli pacienti větší pohodlí

Po třech měsících otevírá Lůžkové oddělení klinické onkologie A (KOA) v brněnské nemocnici na Žlutém kopci. V zařízení jsou nové podlahy a opravou prošlo také devatenáct koupelen. Větší komfort a příjemnější pobyt pacientům zajistí třicet...

Pokoje, vyšetřovny a pracovny dostaly nové klimatizace s možností využití v zimních měsících, které se můžou regulovat v jednotlivých místnostech. Nemocnice tak vyjde vstříc potřebám jednotlivých pacientů. Systém má také kontrolní prvek pro otevřená okna, kdy dojde k rozpojení kontaktu a jednotka se automaticky vypne.

„Tím uspoříme energie. Všechny jednotky mají rovněž speciální extra tichý režim, který nenaruší klidný spánek pacientů,“ doplňuje náměstek pro hospodářsko-technické služby Radek Vach.

Nový kabát dostaly koupelny, ve kterých na nemocné nyní čeká snadnější vstup do prostornějšího sprchového koutu. Dělníci vyměnili také potrubí, světla a otopná tělesa. Na celém oddělení s kapacitou 38 lůžek jsou také nové podlahy. Celkové náklady na opravu se vyšplhaly na 13,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Masarykův onkologický ústav

Štítky Brno, Žlutý kopec, onkologie, zdraví, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Onkologický ústav v Brně opravil lůžkové oddělení, aby měli pacienti větší pohodlí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.