Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Adventní příběh z jižní Moravy. Josefínka přišla na svět u Kuřimi na parkovišti

Na neobvyklý adventní příchod na svět budou vzpomínat rodiče holčičky z jižní Moravy. Ve chvíli, kdy se objevily první náznaky blížícího se porodu, se sice ihned vydali do porodnice, do cíle ale včas dorazit nestihli. Josefínka si pospíšila a narodila se v autě na parkovišti.

Jsou tomu dva týdny od doby, kdy jihomoravští záchranáři přijali ranní telefonát zoufalého nastávajícího tatínka. Muž vyprávěl, že se nachází u Kuřimi na parkovišti u obalovny a bude muset asistovat své rodící ženě, s níž nestihne dojet do nemocnice. S pomocí operátorky, která tatínka navigovala, se tak na zadním sedadle podařilo přivést na svět zdravé miminko.

„Na místo dorazila lékařská i záchranářská posádka, zdravotníci zkontrolovali stav maminky i miminka, poskytli přednemocniční neodkladnou péči a převezli rodičku s dceruškou do porodnice," řekla k vánočnímu příběhu malé Josefínky mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Holčičce se podle rodičů, kteří záchranářům poslali pochvalu a poděkování za asistenci a podporu, daří dobře. Rodina si tak může v klidu užít své první společné Vánoce. „Vše dobře dopadlo a já vám za všechny účastníky ještě jednou moc děkuji," vzkázal tatínek Petr.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, porod, příběh, vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní příběh z jižní Moravy. Josefínka přišla na svět u Kuřimi na parkovišti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.