Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně omezují kvůli sílící vlně covidu návštěvy v nemocnicích

Obě brněnské fakultní nemocnice, tedy fakultní nemocnice Brno (FNB) a Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA), reagují na sílící vlnu koronaviru. Kvůli rostoucímu nakažených a hospitalizovaných omezují návštěvy v zařízeních. K návštěvám jsou vyhrazené dva dny v týdnu.

„Z důvodu nepříznivé epidemické situace omezuje Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně návštěvní dobu na lůžkových odděleních. Hospitalizované pacienty bude od středy 5. října včetně možné navštěvovat dva dny v týdnu, a to v neděli a středu vždy od 15:00 do 17:00 hodin. Na návštěvu mohou k pacientovi přijít maximálně dvě osoby, které u něj nestráví více než 30 minut. Návštěvníci jsou po celou dobu pobytu na oddělení povinni nosit respirátor třídy FFP2, při vstupu se vyžaduje také dezinfekce rukou," uvedl mluvčí FNUSA Jiří Erlebach.

Stejné omezení platí i na lůžkových odděleních FN Brno, také tam jsou návštěvy omezené na středu a neděli od 15:00 do 17:00. Omezení ale neplatí v Dětské nemocnici, tam mohou návštěvy přicházet denně mezi 15:30 a 17:30 a o víkendu od 9:30 do 11:30. Povinné je všude i nošení respirátoru.

Podle statistiky ministerstva zdravotnictví testy v neděli odhalily v kraji pětadvacet nakažených koronavirem, což je o polovinu méně než před týdnem, údaje z pracovních dní byly ale v minulém týdnu vyšší než v týdnu předcházejícím.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Brno, návštěva, COVID-19, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Fakultní nemocnice Brno, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně omezují kvůli sílící vlně covidu návštěvy v nemocnicích  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.