Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nemocnice na jižní Moravě se bojí covidu. Zavádějí opatření

Narůstající počet lidí nakažených koronavirem, který v Česku v posledních týdnech stoupá, nenechává zdravotníky chladnými. Nemocnice na jižní Moravě už v souvislosti se zhoršující se situací zavádějí opatření. Platit bude omezení návštěv nebo doporučení o nošení respirátorů.

Na epidemiologickou situaci v týdnu zareagovala například Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně (FNUSA). Po dvou měsících, kdy na tamních lůžkách neležel žádný hospitalizovaný pacient s koronavirem, bylo ve čtvrtek v zařízení jedenáct covidových pacientů.

„Jeden je ve vážném stavu a tři jsou umístění na JIP. Další pacienti s nemocí covid-19 leží na standardních lůžkách, na HFNO (vysokoprůtoková aplikace kyslíku, pozn. red.)  je aktuálně jeden pacient, pět s podporou kyslíku. Současně léčíme také jednoho post covidového pacienta," řekl mluvčí FNUSA Jiří Erlebach.

Nemocnice prosí o nošení respirátorů

Kvůli strachu z šíření koronaviru proto brněnská nemocnice žádá pacienty ambulantního provozu a návštěvy na lůžkových odděleních o nošení respirátorů a dodržování dalších hygienických opatření. Respirátory by měli mít nasazeny ve vnitřních prostorách. „Lidé tím kromě sebe ochrání také další pacienty, kteří se po nemocnici pohybují a se svými onemocněními mohou být velmi vulnerabilní,“ uvedl náměstek pro lékařskou péči Jindřich Olšovský.

Změny zavádí také Nemocnice Znojmo, kde bude od pondělí 25. července fungovat odlišná doba pro návštěvy hospitalizovaných pacientů. Přicházet budou moci na dvě hodiny ve středu a v neděli. Zařízení rovněž prosí o nošení respirátorů. „Od pondělí také rozšiřujeme dny, ve kterých budou prováděny testy PCR, a to každý všední den od 7:00-7:15," řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky zdravotnictví, nemocnice, koronavirus, COVID-19, pacient, Jihomoravský kraj, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Česko, Petra Veselá, Nemocnice Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice na jižní Moravě se bojí covidu. Zavádějí opatření  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.