Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V sobotu přibylo na jihu Moravy 119 případů covidu, více než o týden dřív

V Jihomoravském kraji v sobotu přibylo 119 nových případů koronaviru. Je to o šest více než před týdnem, ale o 79 méně než před 14 dny. Vyplývá to ze statistik zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví. Krajská hygienická stanice po skončení nouzového stavu poskytuje data pouze ve všední dny.

Vyšší počty pozitivních případů než před týdnem na jihu Moravy byly i za páteční den. Celkově má pandemie na jižní Moravě ale klesající tendenci, ještě v březnu se denní počty nových případů dostávaly nad 1000. Nejvíce nemocných je dlouhodobě v Brně a na Brněnsku, nejméně na Vyškovsku. Podle statistik ministerstva zemřeli v sobotu na jižní Moravě dva lidé nemocní s koronavirem, tři se vyléčili.

V Jihomoravském kraji přibylo za sedm dní 1729 nových případů covidu-19, což představuje 145 nových případů na 100.000 obyvatel, uvedla v pátek ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Před týdnem to bylo za sedm dní 2099 nových nákaz a 176 případů na 100.000 obyvatel.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni podle ministerstva zdravotnictví 152.137 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se 143.329 lidí, zatímco 3282 s nákazou zemřelo. Vyočkováno bylo v kraji celkem 360.654 dávek vakcíny proti onemocnění. V 19 zdravotnických zařízeních v kraji leželo k pátku 317 pacientů s koronavirem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay

Štítky Covid, Jmk, Testování, Nemocnice, COVID-19, Jihomoravský kraj, Morava, Krajská hygienická stanice, Brno, okres Vyškov, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu přibylo na jihu Moravy 119 případů covidu, více než o týden dřív  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.