Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno pošle neziskovkám a zdravotníkům peníze na boj s drogami

Neziskové a zdravotnické organizace, které poskytují pomoc drogově závislým, získají od města finanční dotace. Brněnští radní se na tom dohodli na svém posledním jednání. Celkem vyčlenili na boj s návykovými látkami více než deset milionů korun.

Finanční prostředky na boj s drogami rozdělila radnice do dvou programů. První část peněz poputuje do zdravotnických zařízení. Necelých 2,4 milionu korun pošle město Psychiatrické nemocnici Brno, která se nachází v brněnské části Černovice, a bohunické fakultní nemocnici. 

V Brně existuje celá řada institucí a organizací, kam se mohou zájemci obrátit. Jedná se například o akutní pomoc ve Fakultní nemocnici v Bohunicích, která se specializuje na detoxifikaci jedince, a to jak dospělého člověka, tak i dětí a mládeže v Krizovém centru, kde je pro tyto účely vyhrazeno 8–10 lůžek. Součástí centra je i nonstop Linka naděje první psychiatrické a psychologické pomoci,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Uspěly projekty neziskovek

Peníze na svou činnost získají také tři neziskové organizace, které dohromady dostanou podporu zhruba 8 milionů korun. Nejvyšší obnos zamíří ke Společnosti Podané ruce, která uspěla s celkem dvanácti projekty. Například jde o terapeutické centrum pro závislé nebo komplexní péči pro gamblery.

Dotace načerpá rovněž nezisková organizaci Renadi, jež se věnuje například práci v terénu s lidmi závislými na legálních návykových látkách, s hazardními hráči a jejich rodinami, nebo spolku Kunštát PRO FUTURO. Ten pomáhám lidem s drogovou minulostí s návratem do běžného života.  

Konečné slovo o tom, jestli zdravotníkům a neziskovkám peníze připadnou, budou mít městští zastupitelé. Nejbližší jednání zastupitelstva se koná 16. února.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky drogy, Brno, Neziskovky, Zdravotníci, Dotace, peníze, nemocnice, Markéta Vaňková, ODS, Černovice, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno pošle neziskovkám a zdravotníkům peníze na boj s drogami  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.