Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Areál bývalé léčebny na Červeném kopci půjde na začátku jara k zemi

Na přelomu této zimy a jara začnou bourací práce v areálu bývalé léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci. V prach se obrátí čtyři budovy bývalé léčebny. Na jejím místě bude stát nový sociálně-zdravotní komplex.

V prach se obrátí tři pavilony léčebny, ozonizační stanice a márnice

Během včerejška město schválilo bourací práce v areálu bývalé léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci. Ze třinácti společností vyhrála společnost, která nabídla nejnižší částku za práci. Demolice vyjde na 3,2 milionu korun a v prach se obrátí tři bývalé nemocniční pavilony, ozonizační stanice a márnice. 

Nyní se začíná zpracovávat projektová dokumentace pro nový areál

Na místě bývalé léčebny bude stát nový sociálně-zdravotní komplex a brzy se začne zpracovávat projektová dokumentace, která vyjde na téměř třicet milionů korun. „Účelem je vybudovat zmíněné zařízení v nově vystavěných objektech na Červeném kopci. Plánujeme zde vytvořit pobytová zařízení sociální péče, která svým vybavením umožní vykonávat zdravotnické služby na úrovni léčebny dlouhodobě nemocných,“ říká brněnská primátorka Markéta Vaňková. 

Zařízení bude vhodné pro pacienty s nutností celodenní péče

Cílem nového komplexu je nabídnout ubytovaným klientům podmínky maximálně podobné domácímu prostředí, přičemž jim bude nabídnuta maximální zdravotní péče, ať už ošetřovatelská, rehabilitační nebo paliativní. 

„Zařízení využijí například lidé po cévních mozkových příhodách, onkologičtí pacienti nebo lidé s poruchami kognitivních funkcí. Bude zde pečováno také například o pacienty trpící Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou. Je určeno chronicky nemocným, kteří potřebují čtyřiadvacetihodinovou zdravotní péči,“ říká první náměstek primátorky Petr Hladík. 

Návrh ze soutěže projektové dokumentace. Zdroj: KAM Brno

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Červený kopec, bourání, komplex. nemocní, projektová dokumentace, pacient, Markéta Vaňková, Petr Hladík, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál bývalé léčebny na Červeném kopci půjde na začátku jara k zemi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.