Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnská hvězdárna ukáže všechny čtyři obří modely

PR článek

Od 4. do 11. srpna přijďte na brněnskou Kraví horu na výstavu obřích modelů těles Sluneční soustavy: Lunalón, Terralónu, Marsmeloun a Heliosféru. Jedinečná přehlídka od Hvězdárny a planetária Brno se koná pouze jednou ročně!

Každý rok se snažíme obyvatelům Brna, ale také zrovna pobývajícím turistům přinést něco nového,“ komentuje Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno a velitel stroje na zázraky. „Tentokrát to bude čtveřice našich desetimetrových modelů těles Sluneční soustavy. Jakkoli to vypadá jednoduše, bude se jednat o jednu z nejsložitějších akcí, do které jsme se pustili. Vždyť se o ně v jeden okamžik bude starat na dvě desítky lidí! Je tudíž nad Slunce jasné, že v podobném rozsahu náš rej těles Sluneční soustavy jen tak nezopakujeme. Takže neváhejte a přijďte se na něj podívat. Bude to stát zcela jistě za to.

Od čtvrtka 4. srpna do čtvrtka 11. srpna Hvězdárna a planetárium Brno vystaví čtyři velké modely: Lunalón, Terralónu, Marsmeloun a Heliosféru. Kromě toho bude přístupná výstava o různých podobách Slunce, galerie nanostruktura nebo letní kino s vesmírnou duší. Vše zdarma, pouze na představení digitária bude třeba vstupenka/letenka, kterou jednoduše získáte na www.hvezdarna.cz/program

Srpnové letní kino s vesmírnou duší nabídne pokaždé jiné sci-fi nebo fantasy, vždy v původním znění s českými titulky. Sedí se na zemi, proto si s sebou vezměte stoličku nebo deku, abyste zbytečně nepředávali kinetickou energii atomů vašeho těla atomům našich betonových chodníků a zavlažovaných trávníků. Promítáme za každého počasí, začátek ve 21.00.

Avšak pozor! Instalaci modelů může ohrozit silný nárazový vítr nebo hustý déšť, proto si před cestou na Hvězdárnu a planetárium Brno zkontrolujte aktuální situaci na facebook.hvezdarna.cz nebo www.hvezdarna.cz Na stejných místech najdete i kompletní program celého rojení.

Praktické rady

  • Modely jsou vystavovány v parku na Kraví hoře od čtvrtka 4. srpna do čtvrtka 11. srpna 2022 přibližně od 14.00 do 23.30 hodin.
  • Instalaci může ohrozit silný nárazový vítr nebo hustý déšť, proto si před cestou na facebook.hvezdarna.cz nebo www.hvezdarna.cz ověřte aktuální situaci. Někdy je proto nafukujeme dříve, jindy později.
  • Každý večer ve 20:00 je v parku u modelů připraveno krátké povídání.
  • Každé odpoledne a podvečer nabízí naše digitárium celou řadu pořadů pro malé i velké. Program najdete na www.hvezdarna.cz. Ty jediné jsou placené, vše ostatní je zdarma.
  • K cestě na Kraví horu použijte především městskou hromadnou dopravu. Je to nejspolehlivější! Pokud přijedete automobilem a budete mít štěstí, můžete se pokusit zaparkovat na odstavné ploše za hřištěm Draken. V okolních ulicích je modrá zóna typu C (od 6 do 17 hodin a o víkendu zdarma).
  • Na hvězdárně najdete jak automaty s jednoduchým občerstvením, tak volně přístupné toalety. V okolí je celá řada dobrých i špatných restaurací.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hvězdárna a planetárium Brno, Sluneční soustava, Kraví hora, hvězdárna, výstava, Slunce, Facebook, Brno, heliosféra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská hvězdárna ukáže všechny čtyři obří modely  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.