Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zájemci mohou navrhovat kandidáty na Ropáka a Zelenou perlu

Lidé mohou do 7. dubna navrhnout kandidáty na antiekologické ceny Ropák a Zelená perla za loňský rok. Ropáka za nejhorší antiekologický počin udělí ekologické sdružení Děti Země potřiadvacáté a Zelenou perlu za nejhorší antiekologický výrok podvacáté. Řekl to dnes za pořadatele anket Miroslav Patrik. Doplnil, že vítězové budou vyhlášeni 24. dubna v Brně. Loni získal Ropáka prezident Miloš Zeman a Zelenou perlu ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš.

"Mezi žhavými kandidáty na Ropáka za loňský rok máme náměstka hejtmana Středočeského kraje Marka Semeráda (ČSSD), který oživuje šílenou myšlenku postavit na Berounce přehradu jako obranu proti povodním," uvedl Patrik. Naděje na Zelenou perlu si podle Patrika může dělat například ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) za kritické výroky o ekologických aktivistech.

Návrhy mohou zájemci posílat ekologům na email dz.brno@ecn.cz. U Zelené perly nesmí scházet přesná citace a odkaz na to, kde byl výrok publikován. Formuláře pro vyplnění návrhu jsou na internetových stránkách pořadatelů www.detizeme.cz/ropak.

Anticenu Ropák za rok 2013 dostal loni prezident Zeman za podporu stavby 380 kilometrů dlouhého plavebního kanálu Dunaj-Odra-Labe. Babiš si Zelenou perlu vysloužil za výrok: "My se jednou asi z té demokracie poděláme, všichni. Jak jinak vysvětlit to, že se tu k dálnici vyjadřuje jezevec, ekologický terorista a taky každý starosta chce mít výjezd (pozn.na dálnici)..."

Zdroj: ČTK

Štítky Zelená perla, Miroslav Patrik, Miloš Zeman, Andrej Babiš, ANO 2011, Děti Země, Brno, Marek Semerád, ČSSD, Richard Brabec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci mohou navrhovat kandidáty na Ropáka a Zelenou perlu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.