Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Student Agency koupí devět dvoupatrových autobusů

Autobusový dopravce Student Agency koupí devět dvoupodlažních autobusů Setra za více než 110 milionů korun. Pošle je na linky z Prahy do Mnichova a do Norimberku a Mannheimu, které provozuje v barvách německého dopravce Deutsche Bahn.

Dosud na těchto linkách jezdí s jednopodlažními autobusy s kapacitou 60 míst, nové vozy jich nabídnou o 13 více, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.    

Nové autobusy by se na linkách měly objevit na přelomu května a června a nabídnou na rozdíl od dosavadních autobusů dopravce i speciální místa pro vozíčkáře.

Linky do Německa provozuje pod značkou Deutsche Bahn společnost Radima Jančury od prosince roku 2011, od poloviny loňského prosince začala linka do Norimberka zajíždět až do Mannheimu a poprvé tak na ni byla povolena vnitrostátní doprava. Obě linky jsou začleněny do systému vlakové dopravy německého národního dopravce. 

Student Agency, která je největším českým dálkovým autobusovým dopravcem, už bude mít ve své flotile 160 autobusů. Do Německa jezdí autobusy v bíločerveném provedení s logem Deutsche Bahn, zároveň je na nich informace, že linku provozuje Student Agency. 

S německými drahami chce spolupracovat v budoucnu i RegioJet, člen holdingu Student Agency, na železniční lince z Prahy do Berlína a Hamburku. Jančura však musí své plány prozatím odkládat, protože mu banky nechtějí půjčit na nákup vozidel.

Zdroj ČTK

Štítky Student Agency, doprava, žluté autobusy, dvoupatrové autobusy, Setra, nákup, Deutsche Bahn, Praha, Norimberk, Mannheim, Mnichov, Radim Jančura, Německo, RegioJet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student Agency koupí devět dvoupatrových autobusů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.