Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na policejní služebně v Rajhradě byl zprovozněn externí defibrilátor

Hejtman Michal Hašek se ve středu 11. března 2015 v Rajhradě spolu s krajským ředitelem Policie ČR Leošem Tržilem zúčastnil zprovoznění automatizovaného externího defibrilátoru (AED).

Jihomoravský kraj v minulosti už ve dvou etapách pořídil automatické defibrilátory. V minulosti byly vybaveny jak Zdravotnická záchranná služba, tak některé hasičské jednotky.

Koncem loňského roku jihomoravská záchranka přišla se třetí fází, kde se jedná o pořízení patnácti kusů nových automatizovaných defibrilátorů. Na základě dohody s Policií České republiky jsou nyní jimi vybaveny jak policejní vozy, tak také obvodní oddělení policie, kde je stálá služba.

Příkladem je právě služebna v Rajhradě. "Jde o přístroje, které můžou zachránit lidský život v případě jeho ohrožení a to s úspěšností při rychlém zásahu až 94 procent. Poté, co s nimi byla vybavena Zdravotnická záchranná služba a také Hasičský záchranný sbor ČR, Jihomoravský kraj pak přispěl jedním milionem korun a v loňském roce bylo pořízeno 12 takovýchto přístrojů a ty byly předány profesionálním a dobrovolným hasičům - v letošním roce pak bylo pořízeno dalších 15, které byly předány Policii ČR tady na jižní Moravě," uvedl hejtman Michal Hašek

"Jsem velmi rád, že jsme prvním a pilotně jediným krajem v České republice, který takto celoplošně rozmístil na svém teritoriu u složek IZS nebo v lokalitách, kde je velká koncentrace například turistů, tyto přístroje, které mohou významně pomoci k záchraně životů,“ dodal Hašek, který poděkoval všem členům jednotek Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje, kteří se podílejí na zavádění automatických externích defibrilátorů. S nasazením defibrilátorů se tak počítá zejména v místech, kde je dostupnost záchranářů na hraně dvaceti minut a v turistických lokalitách.

Tisková zpráva

Štítky Rajhrad, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na policejní služebně v Rajhradě byl zprovozněn externí defibrilátor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.