Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnská Hvězdárna a planetárium chystá novinku

Kolik lidí si dnes asi řekne: „Nemám co dělat, půjdu a vyrazím do planetária!“? Překvapivě hodně. To brněnskou Hvězdárnu jistě těší, ale zároveň žene kupředu.

Hvězdárna a planetárium Brno pro své návštěvníky chystá úplnou novinku. Můžeme se na ni těšit v roce 2013. Jedná se o nový promítací přístroj, který bude schopen nejen simulovat hvězdné nebe, ale navíc dokáže promítnout animace na celou kopuli.

Nynější přístroj německého původu to dokáže pouze asi na čtvrtině kruhové výseče. Jen pozor, aby nedošlo k omylu: mluvím o animaci, hvězdné nebe dokáže promítnout na celou kopuli. Bude se jednat o druhý takový přístroj v České republice. Jeden již funguje v Praze.

Co to znamená pro návštěvníky? Planetárium slibuje nezapomenutelný prostorový zážitek, kdy se podíváte do středů galaxií, pod mořské dno, do centra chemických reakcí a mnoho dalšího.

Hlavní myšlenka spočívá v tom, že celá animace bude promítána na plochu kopule, všude kolem vás bude obraz a budete si připadat doslova „v centru dění“. Další plus nového přístroje je vyšší počet promítaných hvězd.

Na brněnskou Hvězdárnu a planetárium určitě můžeme být hrdí. Díky rekonstrukci je celý interiér laděn do bílé, šedé a modré. Strohost, vzdušné prostory a velká prosklená plocha s výhledem mu dodává na kráse.

Kdyby se mě někdo cizí zeptal, jestli mám nějaký tip na zajímavý zážitek v Brně, určitě bych ho poslala právě na Kraví horu.

Foto: www.hvezdarna.cz

Štítky Hvězdárna a planetárium Brno, promítací přístoj, hvězdné nebe, simulace, animace, hvězdárna, Planetárium Praha, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Hvězdárna a planetárium chystá novinku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.