Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské strážnice zachránily srdeční masáží život epileptikovi

Štěstí v neštěstí měl v sobotu sedmatřicetiletý muž v brněnské ulici Dornych. Při sobotní odpolední obchůzce si ho všimly dvě strážnice městské policie, zrovna když znenadání upadl na zem a začal se svíjet. Přestože byl na pokraji smrti a jeho srdce přestávalo bít, díky jejich přesnému a pohotovému zásahu těžký epileptický záchvat přežil.

Muž se k jeho štěstí zřítil nedaleko strážnic. Po zkácení na zem se muži u úst objevila pěna. Zmítal se v křeči a než k němu hlídka stihla přiběhnout, několikrát udeřil hlavou o zem. Strážnice ho ihned uložily tak, aby si neublížil, a přivolaly záchrannou službu.

Epileptik však začal ztrácet vědomí, slábnul mu srdeční tep a přestal dýchat. „Hlídka mu proto uvolnila dýchací cesty a zahájila srdeční masáž. Muž začal po několikaminutovém úsilí strážnic znovu dýchat," pochválil mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Sanitka ho potom za asistence hlídky převezla do péče lékařů. 

Autoři | Zdroj MP Brno

Štítky Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské strážnice zachránily srdeční masáží život epileptikovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.