Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Brněnská charita uspořádá potravinovou sbírku na pomoc chudým

Diecézní charita Brno uspořádá v sobotu v osmi obchodech v Jihomoravském kraji potravinovou sbírku na pomoc chudým. Lidé budou moct věnovat nakoupené především trvanlivé zboží ihned za pokladnami. Potraviny poslouží například matkám s dětmi v tísni, seniorům nebo chudým rodinám.

 

Potraviny bude možné darovat od 8:00 do 20:00 v Kauflandu v Hodoníně, v Tescu v Brně v ulicích Netroufalky, Dornych, Skandinávská a Cimburkova, dále v Tescu v Břeclavi a ve Znojmě zase v Kauflandu a v Penny. "Chceme především těstoviny, luštěniny, konzervované potraviny, rýži, mouku, cukrovinky, trvanlivé mléko, čaje a podobně," vyjmenovala mluvčí charity Diana Tuyet-Lan Kosinová Kosinová.

Letos se koná čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky. "Vloni díky ní Diecézní charita Brno získala 15 tun potravin. Z těchto zásob jsme mohli pomáhat téměř celý rok. Nechceme s potravinami zacházet nehospodárně a nevýchovně. Proto je chceme předávat skutečně jen lidem, kteří žijí pod hranicí chudoby nebo jim bezprostředně a prokazatelně chudoba hrozí," řekl ředitel brněnské charity Oldřich Haičman.

Podle Kosinové se dostanou potraviny k lidem z azylových domů, denních center, ale i rodinám v krizi nebo lidem bez domova. Loni pomohly několika stovkám klientů. "Vždy zvažujeme jejich situaci. Je důležité je také naučit hospodařit s jejich rozpočtem. Potraviny dáváme v rozumné sekvenci, aby se na nich lidé nestali závislými. Zároveň s nimi naši pracovníci pracují na zlepšení jejich situace," dodala Kosinová.

Zdroj: ČTK
 

Štítky charita, jídlo, Brno, Jihomoravský kraj, Tesco, Kaufland, Penny Market, Diecézní charita Brno, Znojmo, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská charita uspořádá potravinovou sbírku na pomoc chudým  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.