Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město opravilo čtyřicet bytů na Francouzské 42

Jedenáctým a posledním domem, který město Brno zrekonstruovalo v rámci projektu Integrovaného plánu rozvoje města Brna v problémové obytné zóně města (IPRM) je bytový dům Francouzská 42, č.p. 376, Zábrdovice, v městské části Brno–střed.

Slavnostní otevření se uskuteční za účasti 1. náměstkyně primátora Kláry Liptákové dnes v 11.00 hodin. Náklady na opravu se pohybovaly ve výši 65,8 mil. Kč.

Město tím dokončilo revitalizaci problémové bytové zóny, která je vymezena ulicemi Bratislavská, Cejl, Francouzská, Körnerova, Přadlácká a Stará a celé ulice Hvězdová, Spolková a Soudní. Z hlediska polohy je toto území velice atraktivní, protože navazuje na centrum města. Z celkem 155 bytových domů v této zóně vlastní Brno 57 domů.

Bytový dům Francouzská 42:
Objekt byl postaven na začátku 20. století jako dva trakty ve tvaru písmene L s vnitřním dvorem. Severní uliční křídlo bylo dvoupatrové, podsklepené   se sedlovou střechou. Dvorní západní křídlo - pětipatrové s pultovou střechou. V objektu se nacházelo 24 bytových jednotek, 2 nebytové prostory v 1. NP a v PP sklepy.

Objekt byl rekonstruován od srpna 2014 do září 2015, přičemž náklady na stavbu byly 65,8 mil. Kč. Zhotovitelem byla firma IMOS Brno, a.s.

Rozsah rekonstrukce:
Jedná se o rekonstrukci a nástavbu stávajícího bytového domu, komplexní obnovu společných částí domu a společných prostor, statické zajištění stropních konstrukcí, kanalizace, oprava dvorní fasády a uliční fasády domu atd. V objektu je po rekonstrukci celkem 40 bj, 1 domovnický. Z 29 rekonstruovaných bytů je 21 bytů 2+kk, 8 bytů 1+1 (po rekonstrukci), 10 bytů je nových -  vybudovaných v nástavbě a jsou o velikosti 2+kk. V přízemí uličního křídla jsou vybudovány kanceláře provozovatele, mateřské denní centrum a společenská místnost.

Tisková zpráva

Štítky Brno, bytový dům, dům, Brno-střed, Zábrdovice, rekonstrukce, Klára Liptáková, Cejl, IMOS Brno, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město opravilo čtyřicet bytů na Francouzské 42  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.