Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoologickou zahradou poběží Švancara i Gondík

Sobota 19. září bude v brněnské zoologické zahradě ve znamení pohybu. Na historicky první běh areálem Mniší hory je zaregistrováno pět set závodníků. Závod odstartuje primátor Brna Petr Vokřál a na startu se objeví i fotbalista Petr Švancara nebo herec Dalibor Gondík.

Nultý ročník Běhu zoologickou zahradou odstartuje v 11:00 z prostoru Beringie, závod měří 7,3 km a vede částečně návštěvnickou trasou a částečně zázemím zoo.  Servis pro závodníky bude zajišťovat profesionální tým Rungo.cz a zoologická zahrada připraví celodenní doprovodný program pro rodiny běžců a ostatní návštěvníky.

Záštitu nad celou akcí převzal primátor statutárního města Brna Petr Vokřál, který celý závod slavnostně odstartuje. Na startovní listině se objeví také fotbalista Petr Švancara, herec Dalibor Gondík, zástupci Městské policie Brno, Krajského ředitelství JMK PČR, jihomoravských hasičů, Armády spásy, brněnské hvězdárny a dalších partnerů Zoo Brno.

Vzhledem k tomu, že do 12:30 bude omezený provoz v dolní části zahrady, je pro nezávodící návštěvníky připravena aktivní zábava na různých místech zoo. Rodiny s dětmi se mohou zapojit do zábavných běhů o drobné ceny a s Českým veslařským klubem Brno, Duklou Brno a Občanským spolkem pro podporu rozvoje tradičního karate Brno si vyzkoušet atraktivní sportovní trenažéry. Celý den budou probíhat zajímavá komentovaná krmení s tématikou „zvířata v pohybu“.

Částečně bude také upraven jízdní řád zoo vláčku. Od 13:00 bude na pódiu u Dětské zoo vyhlášení výherců běhu a předání cen, zahraje kapela „Kanci paní nadlesní“ a zatančí Magic Free Group.

Tisková zpráva

Štítky zoologická zahrada, Petr Švancara, Dalibor Gondík, Brno, Petr Vokřál, Mniší hora, Armáda spásy, Zoologická zahrada Brno, Beringie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologickou zahradou poběží Švancara i Gondík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.