Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Od soboty chystají silničáři omezení na dálnici u Brna

Od soboty chystají silničáři omezení na vytíženém úseku dálnice D1 u Brna. Opravovat se bude vozovka mezi 204. a 210. kilometrem. Stavební práce mají skončit v úterý 4. srpna. Směrem na Vyškov silničáři zúží dopravu do jednoho pruhu, na Brno a dál na Prahu budou v provozu dva pruhy.

"S ohledem na vysoké intenzity dopravy v tomto úseku upozorňujeme, že po dobu uzavírky bude existovat vysoké riziko vzniku kolon, a to zejména ve směru na Vyškov," uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Podle něj by se měli řidiči tomuto úseku vyhnout a jet po vedlejších silnicích.

Silničáři začali zmíněný úsek dálnice opravovat v březnu. Stavební práce rozdělili na pět etap s tím, že po většinu doby byly v provozu dva pruhy každým směrem. Jde o jeden z dalších úseků mezi Brnem a Vyškovem, které se opravují od roku 2012. Poslední úsek by měl být opravený v roce 2017.

Při opravách silničáři kompletně vybourají kryt vozovky, zpravidla cementobetonový, a pokládají nový asfaltobetonový. Opraví i mosty, svodidla a odvodnění vozovky. Úsek kolem Brna patří k nejzatíženějším v české dálniční síti a výhledově se počítá s jeho rozšířením ze čtyř na šest pruhů od Kývalky až po Slatinu či po Holubice.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, dálnice, Vyškov, Praha, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od soboty chystají silničáři omezení na dálnici u Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.