Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den Afriky v Zoo Brno

Poznejte s námi černý kontinent – tak nazvali afričtí studenti Mendelovy univerzity v Brně nedělní program Dne Afriky v brněnské zoologické zahradě. Ochutnat tradiční pokrmy, vyzkoušet si africké tance, pletení copánků a vyfotit se v typickém africkém oděvu budou moci návštěvníci 24. května v Africké vesnici na vrcholu Mniší hory.

Studenti Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně představí své rodné země Ghanu, Ugandu, Mozambik a Kamerun fotografickými prezentacemi ve výukové místnosti Africké vesnice a nabídnou ochutnávky tradičních pokrmů, ukázky her, hru na bubny, pletení copánků, rukodělné výrobky nebo anglicko-český program pro děti. Lidé si budou moci vyzkoušet tradiční africký oděv a prohlédnout si autentické suvenýry.

Program bude probíhat od 10:00 do 14:00. „Naši studenti byli z nápadu uspořádat Den Afriky v zoo nadšení a aktivně se zapojili do jeho přípravy. Dokonce se nám podařilo získat do programu vystoupení zpěvačky Madaleny Joao, účastnice televizní Superstar, jejíž otec pochází z Angoly a Brno je jeho druhým domovem.“, říká vedoucí ústavu mezinárodních teritoriálních studií Ing. Samuel Antwi Darkwah, Ph.D. Na Den Afriky v Zoo Brno je pozvaná také nezisková organizace Bwindi Orphans, která nabídne návštěvníkům ochutnávku pravé ugandské kávy a čokolády.

Dovážíme a v České republice nabízíme tradiční výrobky ugandských rodin a kvalitní ugandské produkty a následně pomáháme s rozvojem škol a drobného podnikání v Ugandě. Jsme rádi za partnerství se Zoo Brno, díky podobným akcím nás mohou lidé podpořit a dát znevýhodněným dětem dobrý základ, aby se co nejdřív postavily na vlastní nohy.“, řekla Brněnské Drbně Kateřina Anderlová, zakladatelka a koordinátorka organizace Bwindi Orphans.

Tisková zpráva

Štítky Afrika, Zoologická zahrada Brno, Mendelova univerzita v Brně, Mniší hora, Den Afriky, Uganda, zoologická zahrada, Ghana, Kamerun, Mosambik, Česko Slovenská SuperStar, Angola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den Afriky v Zoo Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.