Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravské pivovary nachystaly na léto novinky

Jihomoravské pivovary nachystaly na léto novinky. Pivovar Černá Hora například připravil pšeničné pivo belgického typu Witbier Blonde s vůní pomeranče a koriandru. Brněnský pivovar Hauskrecht chystá speciální edici své desítky v souvislosti s výstavou o dějinách pivovarnictví, která začne v červnu na Špilberku.

"Witbier Blonde je svrchně kvašené pšeničné pivo okořeněné směsí přírodního koriandru a pomerančové kůry. Kombinace silného řízu, ovocných tónů a svěží chuti z něj dělají vysoce pitelné pivo," uvedl sládek černohorského pivovaru Vlastimil Zedek. Podle něj má novinka svojí neobvyklou chutí evokovat bezstarostnost prázdninových dní. "Snadno zažene žízeň a bude vybízet k dalšímu napití," tvrdí Zedek. Pivo bude patrně sezonní záležitostí, pivovar ho bude plnit pouze do sudů.

Brněnský pivovar Hauskrecht chystá na léto speciální edici desítky. Bude se čepovat v souvislosti s výstavou Žít pivo - Brněnské hostince a pivovary od pravěku po současnost, která se koná od 17. června do konce roku v Muzeu města Brna na hradě Špilberk. Pivo bude nachmelené hlávkovým žateckým poloraným červeňákem.

"V případě vysoké poptávky budeme uvažovat o zařazení tohoto piva do stálé nabídky. S ohledem na maximální vytížení naší kapacity a začínající pivní sezony, uvažujeme přijít na trh s dalšími speciály až na podzim tohoto roku," uvedl sládek Petr Hauskrecht.

Starobrno aktuálně novinky nechystá. Zájemcům chce nabídnout první víkend v červnu řízenou degustací pivních značek a párování vhodných piv s kulinářskými delikatesami na Špilberk Food Festivalu. "Starobrno zde letos bude mít velký stan s pivní hospodou a ukázkami pivního sommeliérství," uvedla mluvčí pivovaru Ludmila Čechová.

Zdroj: ČTK

Štítky pivovar, pivo, léto, pomeranč, Špilberk, Pivovar Černá Hora, výroba piva, Petr Hauskrecht, Muzeum města Brna, koriandr setý, výstava, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské pivovary nachystaly na léto novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.