Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Dům a chata v plamenech. Noční požáry způsobily škody za miliony korun

Během noci na úterý zasahovali jihomoravští hasiči u dvou větších požárů. V katastru obce Kněždub na Hodonínsku hořela chata, kdy vyšetřovatel vyčíslil škodu na 3 miliony korun. O pár hodin později vyjížděli hasiči k požáru domu na Hustopečsku, kde požár zničil majetek v hodnotě 4 milionů korun.

K požáru v chatové oblasti u Kněždubu vyjížděil hasiči po půl desáté večer. „Při příjezdu první jednotky byla chata již celá v plamenech. Třemi vodními proudy hasiči oheň lokalizovali v 22:09. Následně prostor chaty odvětrali ventilátorem. Požár zcela zlikvidovali v 00:56 hodin. Vyšetřovatel vyčíslil předběžně škodu na 3 miliony korun,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Dvacet minut před jednou hodinou ranní vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu do obce Šitbořice na Hustopečsku. „Oheň zachvátil celý dům včetně průjezdu s osobním autem a motorkou. Do boje proti plamenům hasiči postupně nasadili několik vodních proudů a jeden vodní proud i z výškové techniky. Požár se částečně rozšířil na střechu vedlejšího domu. Oheň hasiči dostali pod kontrolu v 1:20. Následně dohašovali skrytá ohniska z nastavovacích žebříků. Plameny byly zcela uhašeny v 3:07,“ popsal Příkaský. Při tomto požáru vyšetřovatel na místě vyčíslil škodu na 4 miliony korun a hasiči svým zásahem uchránili majetek ve výši 10 milionů korun.

Příčina vzniku obou požárů je v šetření a při požárech se nikdo nezranil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS JMK

Štítky požár, chata, dům, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům a chata v plamenech. Noční požáry způsobily škody za miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.