Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Nehoda vlaku s bagrem, stavění hrází i čištění přehrady. Jihomoravští hasiči mají napilno

Jihomoravští hasiči stále evidují desítky výjezdů v souvislosti s počasím. V neděli vyjížděli k 965 událostem, do pondělní sedmé hodiny večerní to bylo 188 událostí. I když je číslo razantně nižší, stále jde o počet výjezdů výrazně vybočující z průměru. Hasiči stavěli protipovodňovou zábranu, čistili hladinu přehrady, ale také uklízeli nehodu vlaku s bagrem.

Hasiči pokračovali v preventivních opatřeních před velkou vodou

V pondělí jihomoravští hasiči vyjížděli k dopravní nehodě vlaku s bagrem v Brně, kde se zapojili do evakuace asi 40 cestujících z vlaku.

Pokračovali však také v preventivních opatřeních před velkou vodou. „Na Znojemsku jsme u obce Hrabětice umisťovali pytle na hráz podél řeky Dyje. Z preventivních důvodů jsme také stavěli protipovodňovou zábranu v délce asi 250 metrů v Hodoníně. V Brně hasiči zasahovali v areálu Nemocnice Milosrdných bratří, kde šlo o preventivní protipovodňová opatření v souvislostí s možným nastoupáním vody v kanalizaci. Současně jsme zde připravení na odčerpávání,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na Svitavě opět klesla hladina. Pro řeku už neplatí třetí stupeň povodňové aktivity

Výška hladiny řeky Svitavy klesla natolik, že v pondělí odpoledne byl odvolán třetí stupeň povodňové aktivity. Svitava je v Brně na druhém stupni. Na přehradě a na Svratce, která je také na druhém povodňovém stupni, pracovníci už od rána loví a...

Silný vítr v brněnské zoo polámal větve. Zahrada dnes po třech dnech otvírá

Brněnská zoo byla během víkendu uzavřena, a to preventivně vzhledem k výstrahám meteorologů před extrémními srážkami, povodněmi a silným větrem. Právě silný vítr v zoo poničil několik stromů. Popadané větve uklízeli pracovníci zahrady. Ta otvírá...

Z Prýglu složky IZS vytáhly osmdesát silných kmenů

Hasiči, policisté, městští strážníci i členové Vodní záchranné služby se v pondělí podíleli na odstraňování kmenů a dalších překážek z hladiny Brněnské přehrady. Celkem vytáhli osmdesát silných kmenů. Z řeky Svratky hasiči museli dostat vzrostlý strom, který se do řeky vyvrátil poblíž ulice Veslařská v Brně.

„Naši letečtí záchranáři pokračují v záchraně osob na Jesenicku. Pomocí palubního jeřábu vrtulníku ve spolupráci s Leteckou službou Policie ČR již zachránili celkem asi 40 osob a několik domácích zvířat. V práci na severu Moravy, ale také v Jihomoravském kraji pokračuje po vystřídání i naše dronová služba,“ uvedl Mikoška.

Psycholožka hasičů se spolu se čtyřmi členy týmu posttraumatické intervenční péče během úterý vypravila do Olomouckého kraje, kde tým poskytne psychosociální péči lidem, které zasáhly povodně.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS JMK

Štítky hasiči, zásahy, povodně, počasí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda vlaku s bagrem, stavění hrází i čištění přehrady. Jihomoravští hasiči mají napilno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.