Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Do ulic Brna se vrátila lehátka. Lidé se mohou v centru celé léto slunit jako u moře

Brňané si od pondělí užijí možnost odpočinku v samotném centru města. Do ulic jihomoravské metropole se po zimní pauze opět vrátila oblíbená lehátka. Na Zelném trhu, Dominikánském náměstí a náměstí Svobody mohou lidé posezení využít k odpočinku i zábavě s přáteli.

Pracovníci městské části Brno-střed v pondělí nainstalovali na veřejná prostranství více než tři sta lehátek. Posezení bude návštěvníkům i obyvatelům města sloužit celé léto. Lehátka poslouží k odpočinku, slunění i posezení s přáteli.

„Relax zóny jsou mezi návštěvníky velmi oblíbené, a proto jsme je i letos nainstalovali na frekventovaná místa v centru Brna. Rozmístěné jsou ve třech lokalitách, a to na náměstí Svobody, Dominikánském náměstí a také na Zelném trhu, kde se nachází celkem sto čtyřicet lehátek,“ uvedla první místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO).

Ulice v centru Brna se přes léto změní na obývák. Vznikne pohodové místo pro všechny

Zajímavý experiment se rozjíždí v centru Brna. Místní podnikatelé společně s neziskovkou proměňují Vachovu ulici, jež po celé léto zůstane bez aut a bude patřit výhradně pěším. Prostor se přizpůsobí zejména rodinám s dětmi.

Pohodlná posezení vydrží v ulicích jihomoravské metropole minimálně do konce září. V případě příznivého počasí vedení městské části uvažuje, že provoz prodlouží i do podzimních měsíců.

Do lehátek, která se nachází v blízkosti gastronomických podniků či vodních prvků, se mohou návštěvníci usadit každý den od desíti hodin dopoledne do desíti hodin večer. Provozní doba se ale může lišit v závislosti na počasí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky lehátka, odpočinek, centrum, Zelný trh, Dominikánské náměstí, náměstí Svobody, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ulic Brna se vrátila lehátka. Lidé se mohou v centru celé léto slunit jako u moře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.