Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Břeclavi uvažují, jak využít vodní toky. Chtějí vybudovat odpočinkovou zónu a zaplavit lužní lesy

Břeclav plánuje revitalizovat malé vodní toky v okolí města, zaměří se na Mlýnský náhon a Pivovarský járek. Chtějí vodní plochy využít k rekreačním účelům a zavlažování lužního lesa. Plány zahrnují také obnovu ramene Staré Dyje.

Vedení Břeclavi s Lesy České republiky v posledních týdnech řeší, jak zatraktivnit menší vodní toky v okolí města a zároveň pomoci lužnímu lesu. Státní podnik má již připravenou studii, která naznačuje možné využití Mlýnského náhonu a s ním propojeného Pivovarského járku.

„Potenciál má podle odborníků Mlýnský náhon i jako atraktivní místo pro trávení volného času. Ve hře je vystavění schodů a mol s přístupem k vodě. Nedaleko centra města by tak mohla vzniknout příjemná a atraktivní plocha pro odpočinek,“ uveřejnili zástupci města Břeclav na sociální síti Facebook.

V lokalitě za nemocnicí státní podnik zvažuje zrušení stávajícího stavidla a další úpravy, které by umožnily dostat víc vody nejen do lužního lesa. Dohromady by voda z Mlýnského náhonu mohla zavlažovat až devět hektarů.

„Součástí studie je vybudování systému tůní a kanálů nebo také obnova ramene Staré Dyje jižně pod železniční tratí. Dohromady by voda z Mlýnského náhonu mohla zavlažovat až devět hektarů lesa,“ popsali zástupci města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Břeclav

Štítky voda, vodní tok, revitalizace, molo, les, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi uvažují, jak využít vodní toky. Chtějí vybudovat odpočinkovou zónu a zaplavit lužní lesy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.