Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Dělníci začali s demolicí nádražní budovy v brněnském Králově Poli

Pracovníci nádraží v Brně-Králově Poli v pátek uzavřeli, dnes dělníci započali plánovanou demolici. Do dvou let na místě vyroste nová moderní budova za necelé tři miliardy korun. Rozšíří se podchod, nová budou také kolejiště a nástupiště.

Začala demolice

Do budovy královopolského nádraží v Brně se od pátku cestující již nedostanou. Pracovníci ji uzavřeli kvůli plánované demolici. Dělníci s bouráním stavby začali dnes, celý proces potrvá zhruba měsíc. Na místě vyroste moderní nádraží za necelé tři miliardy korun. Hotovo má být do konce roku 2025.

Nejen samotná nádražní budova, ale i peróny dostanou nový kabát se stříškou a díky výtahům bude celé nádraží bezbariérové. Přibudou také eskalátory. Změny se dotknou i stávajícího podchodu, který se rozšíří a povede napříč celou zastávkou až do Myslínovy ulice. Po opravě dopravního uzlu vlaky stanicí projedou rychlostí až 120 kilometrů v hodině.

Dělníci připravují terén pro nové nádraží v Králově Poli. Budova půjde v létě k zemi, do dvou let vyroste nová

Velkou proměnu započalo železniční nádraží v brněnském Králově Poli. Po letech plánů dělníci začali s přípravou terénu, v létě strhnou k zemi nádražní budovu. Rozšíří se podchod, nová budou také kolejiště a nástupiště. Železničáři plánují novou...

Cestující čeká omezení

Vlaky stanicí budou stále projíždět, cestující ale čeká omezení. „Lidé musí chodit k nástupištím po provizorním chodníku vlevo od budovy a po přechodu přes kolejiště,“ uvedli zástupci Správy železnic na sociální síti X.

Kvůli počtu spojů na druhém nejvytíženějším nádraží v jihomoravské metropoli železničáři dopravu nezastavili úplně. „Bylo by nereálné místo vlaků povolat autobusy. Nádraží využívá denně opravdu velké množství lidí, takže náhradní doprava by působila zmatky. Kvůli provozu na jedné koleji ale pojede méně vlaků,“ uvedl pro Brněnskou Drbnu již dříve ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Omezení se dotkne hlavně regionální dopravy. Pojede méně spojů a intervaly mezi nimi se mírně prodlouží ze čtvrt hodiny na půl hodiny.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky doprava, stavba, nádraží, rekonstrukce, oprava, Královo Pole, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dělníci začali s demolicí nádražní budovy v brněnském Králově Poli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.