Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Brně usednou za volant nevidomí. Vyzkouší si, jaké to je řídit auto

Na Masarykově okruhu v Brně proběhne ve čtvrtek 25. dubna 2024 akce, během které si nevidomí budou moci vyzkoušet řízení auta. Za volant postupně usedne čtyřicet nevidomých. Akce s názvem Nevidomí za volantem se v Brně zopakuje po devíti letech, pořádá ji TyfloCentrum Brno.

Účelem zážitkového kurzu řízení osobního auta je podle organizátorů zprostředkování nevidomým a slabozrakým lidem autentický vjem z jednoho úseku každodenní rutiny vidícího člověka a seznámit je s činností, která je pro vidící absolutní samozřejmostí.

„Jde o uvědomění si každodenní reality možného střetu s projíždějícím motorovým vozidlem a o nezapomenutelnou zkušenost ovládání takového vozidla, obtížnosti jeho zastavení. A proč osobní auta autoškol? Akce musí být bezpečná. Vozidla autoškol, ve kterých může učitel autoškoly vozidlo zastavit, splňuje základní bezpečnostní hledisko akce,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Sýkora z brněnského tyflocentra.

Automotodrom Brno poskytne účastníkům zdarma Masarykův okruh i zázemí. Vozy zdarma zapůjčí Autoškola Pelikán a navigovat budou samotní učitelé autoškol.

„S akcí bude spojen i bohatý doprovodný program, který dokreslí celou situaci a bude působit preventivně. Proto by na místě měly být jednotky Hasičského záchranného sboru, Českého červeného kříže a dalších záchranných složek,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Autoškola Pelikán

Štítky nevidomí, tyflocentrum, Masarykův okruh, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně usednou za volant nevidomí. Vyzkouší si, jaké to je řídit auto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.