Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sophiina volba po brněnsku. Mamince ujely dvě malé děti na odrážedlech, každé na jinou stranu

Velmi obratně si na svých odrážedlech počínají dva bratři z brněnských Židenic. Chlapci ve věku dva a čtyři roky svým uměním na prvních dopravních prostředcích přidělali vrásky na čele jejich mamince. Během páteční procházky u Staré osady se oba chlapci rozhodli, že jí zmizí z dohledu, každý z nich se však vydal na opačnou stranu. Před matkou tak s trochou nadsázky stálo rozhodnutí jako vystřižené z románu Sophiina volba. Musela si bleskově vybrat, za kterým ze synů se rozběhne.

Vzhledem k tomu, že starší ujížděl po chodníku a mladší zamířil rovnou k silnici, bylo jasné, kdo potřebuje pomoc matky naléhavěji. „Z pochopitelných důvodů si vybrala menší dítě, protože si to namísto po chodníku namířilo rovnou k silnici. Klíčovou situaci takto později popsala jak samotná žena, tak i náhodný svědek,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Právě svědek potkal v Bubeníčkově ulici osamocené starší dítě a zavolal k němu hlídku městské policie. „Strážník si s chlapcem vesele povídal a do hlídkové knížky mu maloval obrázky. Díky tomu ho udržel klidného do doby, než se strážnici při pátrání v přibližně kilometrovém okruhu podařilo maminku najít a převézt za potomkem,“ uvedl mluvčí.

Bloudění čtyřletého chlapce označili strážníci za nešťastnou shodou okolností. „Žena byla střízlivá a nic nebránilo vrácení dítěte do její péče,“ uzavřel Ghanem.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Showing_a_balance_bike_does_not_include_pedals.jpg: Jeremy Milesderivative work: Trofobi, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Štítky odrážedlo, děti, pátrání, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Kluci slyšeli v televizi. že se dá řídit od 17 let a tak si to jeli vyzkoušet na svých vozidlech už nyní a hle - zrovna strážníci, tak by měli přijít kroky výprasku jim i matce!!!!!

Úterý, 20. února 2024, 11:25Odpovědět

Michal Janek

Klucikum dat na zadek.

Pondělí, 19. února 2024, 15:17Odpovědět

Sophiina volba po brněnsku. Mamince ujely dvě malé děti na odrážedlech, každé na jinou stranu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.