Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Děti v Brně divoce zapíjely školní rok. Pozvracené je našli strážníci

Letní večery lidé tradičně tráví venku, často ve společnosti nechybí ani alkohol. Stejným způsobem oslavila konec školního roku i skupina dětí z jihomoravské metropole. Opilí školáci, z nichž nejvíce nadýchala čtrnáctiletá dívka, se bavili v blízkosti retenční nádrže, kde je viděl zvracet zaskočený kolemjdoucí.

Několik alkoholem omámených dětí překvapili v městské části Brno-Komín strážníci. Na místo je zavolal zmatený svědek, jenž v blízkosti nádrže na dešťovou vodu viděl partu nezletilých. Skupinka podle něj popíjela, někteří dokonce i zvraceli.

„Hlídka přišla v okamžiku, kdy zrovna nikdo z přítomných alkoholické nápoje v rukou nedržel. Někteří se však pohybovali poměrně nejistě a další měli potíže s výslovností. Z patnácti nezletilých bylo podle dechové zkoušky opilých devět,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Strážníci se ani po dechové zkoušce nestačili divit. Nejvyšší hodnotu prokázal test u teprve čtrnáctileté dívky, jež nadýchala téměř 1,5 promile. Přivolání zdravotníci ji v sanitce ošetřili a poté zkontrolovali i stav všech ostatních.

„I některým chlapcům měřicí přístroj zjistil poměrně vysokou hladinu alkoholu. Patnáctiletému rovné 1 promile a o rok staršímu 1,32 promile. Jejich kamarád nadýchal přes 0,7 promile, u ostatních byly hodnoty nižší,“ dodal.

Žáci se podle hlídky chovali slušně a nikdo z nich nebyl agresivní. Strážníkům přiznali, že slavili začátek prázdnin a konec školní docházky. Na místě se nacházel také vozík plný prázdných lahví od alkoholických nápojů.

„Případem nejopilejší dívky se bude zabývat Policie České republiky, zbylé městská policie předá úředníkům do správního řízení. Informace obdrží také sociální pracovníci,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Brno, děti, alkohol, nezletilí, strážníci, MP Brno, školáci, prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Nosek

No a divíte se? Školství ČR se nachází v tak katastrofální úrovni, že nemalé množství žáků a studentů z toho má psychózu!

Čtvrtek, 29. června 2023, 21:40Odpovědět

Jan Kudera

Nejspíš se inspirovali u rodičů.

Pondělí, 26. června 2023, 17:13Odpovědět

Děti v Brně divoce zapíjely školní rok. Pozvracené je našli strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.