Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnští studenti se naučí vařit pivo v univerzitním pivovaru

Dvacet studentů a studentek přivítá od září studijní pivovar v Brně. Provoz vznikl pod Mendelovou univerzitou (MENDELU) a nese jméno po Gregoru Johannu Mendelovi. Prostoru, v němž se budou vysokoškoláci učit pivovarství, přišla dnes požehnat farářka.

Pivovar funguje v pavilonu M univerzitního kampusu a bude určený studentům nově založeného programu Pivovarství a sladařství. Obor nabídne vysokoškolákům spolupráci se známými pivovary i několikatýdenní praxe, při kterých si výrobu zlatavého moku vyzkoušejí v ostrém provozu na vlastní kůži. 

„Nosné předměty oboru jsme doplnili například o oblast pěstování, zpracování a hodnocení plodin pro výrobu sladu a piva. Mimo to studenty čeká mikrobiologie, chemie a biochemie, bez kterých problematiku nelze pochopit dostatečně do hloubky,“ popsal garant studijního programu Tomáš Gregor z MENDELU.

Pivovaru Johann přišla dnes požehnat farářka Církve československé husitské Sandra Silná. „Požehnání pivovaru představuje rituál, modlitbu a přání, aby se dařilo dobrému dílu, aby místo získalo boží ochranu a přinášelo skrze lidi, kteří v pivovaru budou pracovat a učit se, do světa symbolicky světlo, naději, mír a lásku. Aby místo samotné přispělo dalším dílkem k určitému druhu poznání,“ vysvětlila.

Škola očekává, že se většina studentů, kteří budou svůj um trénovat v univerzitním pivovaru, jednou uchytí v praxi. „Studium jsme proto doplnili o předměty využitelné v reálném životě, jako je nauka o materiálech, ekonomika nebo základy odborné angličtiny,“ uvedl Gregor.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mendelova univerzita

Štítky mendelova univerzita, pivovar, požehnání, pivovarství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští studenti se naučí vařit pivo v univerzitním pivovaru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.