Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Přineste jídlo pro Ukrajince na radnici, žádá Brno-střed

Radnice městské části Brno-střed pořádá sbírku trvanlivých potravin a hygienických potřeb pro uprchlíky přicházející z válkou sužované z Ukrajiny. Těstoviny, konzervy nebo například olej mohou lidé nosit na vrátnici radnice na Dominikánské ulici v Brně.

Centrální úložné místo pro potraviny, které poslouží uprchlíkům z Ukrajiny, funguje na radnici Brno-střed čtyřiadvacet hodin denně sedm dní v týdnu. Kromě trvanlivého jídla poslouží ukrajinským občanům také dary v podobě základní drogerie. 

Na nákup lze přispět i na transparentním účtu Komunity Sant’ Egidio pro pomoc Ukrajině: 2102158609/2010.

Sbírka pro uprchlíky vznikla za spolupráce radnice s církevním hnutím Sant' Egidio. „Přátelé z komunity za pomoci dobrovolníků balí základní tašky s jídlem a drogerií pro potřebné lidi z Ukrajiny,“ řekl tajemník Úřadu městské části Brno-střed Petr Štika.

Připravené tašky s cukrem, rýží nebo těstovinami si budou moci lidé z Ukrajiny na vrátnici radnice vyzvednout každý čtvrtek, a to od 16:00 do 18:00 hodin. Dobrovolníci začnou potřeby rozvážet také do krizových center. „Víme, že sbírek probíhá v tuto chvíli hodně. Naším cílem je rozšířit možnost pomoci lidem z Ukrajiny o sběrné místo v centru města. S Komunitou Sant' Egidio na pomoci potřebným spolupracujeme již několik let, a proto jsme se dohodli na společném postupu,“ doplnil Štika.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská část Brno-střed

Štítky sbírka, potraviny, válka, Ukrajina, jídlo, radnice, Brno-střed, uprchlík, Brno, městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Blaha

a proč bych k....va měl,člověku z toho už mě taky nedonese žrádlo zadarmo,strčte si je do prdele

Úterý, 29. března 2022, 20:35Odpovědět

Kurt Ludwig

Těžko slušně napsat co si myslím o této výzvě. Ono je toho pořád ještě málo? Sbírky na modružluté kam se člověk podívá. Už asi nikdo nespočítá kolik peněz bylo vlastně vybráno, ale mám dojem, že by se za to dala živit celá Afrika. Jestli se ovšem za vybrané prostředky kupují zbraně, tak jich nebude nikdy dost.

Neděle, 27. března 2022, 12:07Odpovědět

Josef Mašek

Přineste jídlo pro Ukrajince na radnici, žádá Brno-střed.....vezu z Prahy PELMENĚ, budou spokojení ? Nerad bych je zklamal.

Sobota, 26. března 2022, 12:44Odpovědět

Přineste jídlo pro Ukrajince na radnici, žádá Brno-střed  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.