Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kytary, co by mohly vyprávět. Dřevo z brněnského vykřičeného domu dostane druhou šanci

Erotický klub Moulin Rouge je sice od února definitivně tentam, zájemci si z něj ale brzy budou moct kousek pořídit domů. Znojemský výrobce hudebních nástrojů totiž hodlá vdechnout druhý život starým trámům, které z budovy zbyly.

Na ikonický noční klub Moulin Rouge už zůstaly Brňanům pouze vzpomínky. Kytarář Jan Fic se proto rozhodl, že jeho odkaz zachová v podobě kytar vyrobených ze dřeva získaného při jeho demolici.

„Všichni se snaží stavět a vlastnit kytary z co nejušlechtilejších materiálů, ale ty můžeš mít kytaru z bordelu! Tak co, chceš mít taky doma ku*evsky dobrou kytaru?“ uvedli výrobci Red Bird Instruments nápad na svém facebookovém profilu.

Fic s kolegy začali vymýšlet, jak by materiály mohli získat, hned když se o bourání této brněnské legendy dozvěděli. Z trámů, které by jinak skončily v kontejneru, nakonec bude asi deset kytar. „U dřev s takhle výjimečným příběhem to nechci s kvantitou přehánět, aby pak ty kytary vzhledem k počtu vyrobených kusů neztratily na svojí exkluzivitě,“ vysvětlil Fic.

Nebude to poprvé, co znojemská značka Red Bird Instruments použije materiál se zajímavým příběhem. Cílem není vyrobit naleštěný nástroj, důležitější je „duše“ kytary. Jejich povrchová úprava proto nezastírá praskliny nebo jiné nedokonalosti. Už dříve na ruční výrobu použili trámy z historických staveb nebo dřevo z barové desky brněnského klubu Kabinet múz.

O tom, že půjde noční podnik z 90. let k zemi, informovala Drbna už dříve. Přestavba podle investora nebyla vzhledem ke stavu objektu možná, na jeho místě tedy vyroste nový bytový dům.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook Moulin Rouge

Štítky Brno, noční klub, Moulin Rouge, zajímavosti, kytara, trám, dřevo, materiál, dům, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kytary, co by mohly vyprávět. Dřevo z brněnského vykřičeného domu dostane druhou šanci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.