Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejslavnější vykřičený dům v Brně končí. Moulin Rouge jde k zemi

Křiklavě zbarvená fasáda v centru Brna ještě nedávno zvala do podniku, který nabízel místo pro zábavu i soukromé potěšení. Večerům plným erotických show ale v nejznámějším brněnském nevěstinci odzvonilo. K zemi jde odraz divokých devadesátých let, legendární noční klub Moulin Rouge.

Původně stál na rohu Kounicovy a Slovákovy ulice pavlačový dům, v devadesátých letech se budova proměnila v proslulý nevěstinec. Nejstarší a nejznámější noční klub v Brně Moulin Rouge lákal návštěvníky na desítky krásných žen a jednadvacet pokojů připravených pro zhmotnění všech erotických představ.

Sexbyznys v Brně rozjel milionář a podnikatel František Divoký, který se hlouběji do povědomí veřejnosti dostal roku 2017. Tehdy v brněnském lomu Hády těsně unikl smrti, kterou pro něj přichystal mladý milenec jeho manželky.

Nalákal milionáře do lomu v Brně a strčil ho ze srázu. Nejvyšší soud odmítl Koprivovo dovolání

Nejvyšší soud odmítl dovolání Josefa Koprivy, jenž si má odpykat třináct let ve vězení za pokus o vraždu. V listopadu 2017 vylákal muž úspěšného podnikatele do brněnského lomu Hády a poté jej strčil ze srázu. Výsledek soudu potvrdila Klára...

Do legendárního vykřičeného domu mířily pánské návštěvy za tanečnicemi u tyče, erotickými představeními i soukromými show. Za patnáct minut privátního potěšení zaplatili muži patnáct set korun, hodina v apartmá už se vyšplhala na šest tisíc. Brány podniku se nezavíraly ani před dámskými doprovody a zábavu v soukomé vířivce si mohli užívat celé skupiny přátel.

Sláva ve své době proslulého klubu začala v posledním desetiletí upadat a roku 2020 přišla smutná zpráva pro všechny fanoušky placené erotiky. Moulin Rouge končí a namísto růžové budovy vyroste v centru Brna bytový dům. Více než čtvrt století dlouhá historie brněnského nevěstince se definitivně uzavírá letošním únorem, kdy se podnik začal vyklízet a chystá se jeho brzká demolice.


Slavný brněnský noční podnik Moulin Rouge zavřel své brány

Dělníci vynášejí z pověstné budovy rozštípaný nábytek, vybavení dříve lákavých pokojů i již nepotřebné postele. Brněnský podnik nahradí devítipatrový polyfunkční dům, jehož podoba se bude od legendy devadesátých let diametrálně odlišovat. Developer Winning Estate, který za výstavbou stojí, nabídne zájemcům bydlení v moderních bytech o velikosti od garsonek po 4+kk.

Brněnský podnik, v němž návštěvníci u vstupu vyměnili peníze za plastové žetony, kterými mohli projevovat náklonnost tancujícím ženám, zlikvidoval nízký zájem o služby. Ty v dnešní době nahrazují online nabídky konkrétních slečen nebo privátní kluby. V roce 2015 byly prostory Moulin Rouge se dvěma bary a salonky v srdci moravské metropole dokonce na prodej.

Bujarost devadesátých let v Brně donedávna připomínal také striptýzový bar Ponrepo, který od roku 1996 lákal na zábavné večery s tanečnicemi. Letos se budova v Hybešově ulici, v níž po desítky let sídlilo také kino, dočkala nového využití. Prostory zrekonstruovala protestantská církev CityHouse, jež si z domu udělala místo pro bohoslužby a semináře. O proměně podniku informovala Drbna již dříve.


Vizualizace nové budovy, která vyroste na místě slavného nevěstince

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný, archiv Moulin Rouge

Štítky moulin rouge, zábava, noční klub, Brno, dům, Hády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejslavnější vykřičený dům v Brně končí. Moulin Rouge jde k zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.