Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místo tyčí prostor pro modlitby. Striptýzový bar v Brně se změnil v centrum setkávání věřících

Promítání filmů, bujaré večery s tanečnicemi a nově také sál protestantské církve. Brněnské Ponrepo se mění před očima a v nové podobě bude lákat na nedělní bohoslužby či semináře. Prostory bývalého kina zrekonstruovala církev CityHouse, která se snaží odstraňovat náboženské bariéry.

Pohled na nenápadnou budovu v brněnské Hybešově ulici se může pamětníkům spojit s kinem GrandBio a kinem Mír. Mladší ročníky si patrně vybavují už jen striptýzový bar Ponrepo, který do svých prostor lákal od roku 1996. Barvitou minulost místa, jehož jméno bylo dlouho spojeno s průkopníkem české kinematografie Viktorem Ponrepem, jen rozšiřuje účel, který získalo od letošního ledna. Interiér zrekonstruovala brněnská církev CityHouse a otevřela v něm prostory pro setkávání.

Kromě nedělních bohoslužeb plánuje protestantská církev, jež sdružuje především mladé lidi, pořádání seminářů nebo zřízení plně funkční kavárny. „Při rekonstrukci jsme naráželi na vtipné situace, kdy na místech kde původně byly salónky pro dívky s klienty a spousta červených světel, dnes je místnost pro modlitby, setkání dobrovolnických týmů a pro matky s dětmi. Dá se říct, že se uzavřel kruh a budova Ponrepa se vrátila zpátky ke svým kulturním začátkům,” popsal pastor církve Michal Apetauer

CityHouse Brno vznikla před čtyřmi lety a spadá pod státem uznanou Apoštolskou církev. Z desítek návštěvníků nedělních setkání se komunita rozrostla na dvě stě posluchačů, kteří našli nebo teprve hledají církev v jiné podobě. Její členové nabízí poradenství lidem v komplikovaných životních situacích a věří, že církev má mít pozitivní vliv na město, jehož je součástí.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo najít takový prostor přímo v centru Brna zvlášť s takto barevnou minulostí. Věříme, že jedním z poslání církve je být blízko lidem bez ohledu na jejich minulost. Nové místo nám v tomto rozhodně pomůže,” řekl Apetauer.


 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Cityhouse

Štítky ponrepo, cityhouse, protestantská církev, církev, kino, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo tyčí prostor pro modlitby. Striptýzový bar v Brně se změnil v centrum setkávání věřících  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.