Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně zvou bezdomovce na vánoční oběd, podává se svíčková a vývar

Na radnici Brno-střed se dnes odehrává sváteční hostina, jíž se účastní bezmála dvě stě bezdomovců či lidí nacházející se ve složité životní situaci. Dobrovolníci ve spolupráci s úřadem městské části chtějí akcí zpříjemnit potřebným vánoční svátky obědem, cukrovím nebo dárky.

Sešlost se v moravské metropoli pořádá už podvacáté a organizuje ji církevní komunita Sant’ Egidio, jež působí po celém světě, kde pomáhá zejména chudým. Tentokrát si dobrovolníci připravili pro hosty speciální menu složené ze silného vývaru a svíčkové s knedlíkem. Po jídle dostanou strávníci cukroví, u nějž si můžou rozbalit dárky. 

Všechny pozvané lidi osobně známe, každý z nich obdržel na pozvánku. Jsou pro nás něco jako rodina. Kromě oběda dostanou klienti také dárek. Většinu se jedná o teplé oblečení a další praktické věci,“ popsal koordinátor akce Vladimír Vala z komunity Sant’ Egidio, jejíž brněnská odnož připravuje pro lidi bez domova bez domova celoročně třeba obložené bagety či jiného pochutiny.

Slavnostní oběd podává po celý dnešní den ve čtyřech časových blocích. Poslední várku dostanou zájemci v 18. hodin. Letos se stejně jako loni vydávají pokrmy na půdě radnice Brno-střed, jež je spolupořadatelem události. Podle tajemníka městské části Petra Štiky hodlá úřad poskytnout prostory pro tytéž charitativní účely i v následujících letech.

Komunita Sant’ Egidio je církevní hnutí, které na mnoha místech světa pomáhá chudým a potřebným. Brněnská odnož se schází každé úterý a středu ve sklepní klubovně na Biskupské ulici, kde společně připravuje jídlo pro lidi bez domova. Dobrovolníci...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno-střed

Štítky Bezdomovci, Charita, Brno-střed, Radnice, Oběd, Vánoce, Brno, bezdomovec, Vladimír Vala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Brně zvou bezdomovce na vánoční oběd, podává se svíčková a vývar  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.